Oraşul Siret şi comuna Bălcăuţi au scăpat de carantina zonală

> În ambele localităţi, numărul de cazuri pozitive de Covid-19 se află pe un trend descrescător

Localităţile sucevene Siret şi Bălcăuţi, cu o incidenţă ridicată a cazurilor de Covid-19, nu vor fi plasate în carantină zonală. Aceasta este concluzia la care a ajuns DSP Suceava după efectuarea analizelor de risc.

Despre această situaţie a informat miercuri Prefectura Suceava, care a precizat că analizele au fost solicitate, la data de 30 septembrie, de Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei.

Situaţia din comuna Bălcăuţi

Potrivit sursei citate, analiza de risc întocmită în cazul comunei Bălcăuţi a indicat, în ultimele 14 zile, un trend descrescător al cazurilor pozitive, cu o estimare a continuităţii acestui trend în condiţiile neapariţiei unor cazuri noi. De asemenea, analiza arată că din cele 9 cazuri pozitive înregistrate, 4 erau cazuri din două familii, celelalte fiind persoane asimptomatice sau cu simptomatologie minoră. Acestea, în funcţie de simptomatologie, sunt internate sau izolate la domiciliu.

Totodată, reamintim că pentru prevenirea răspândirii riscului epidemiologic în localitate, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) a luat mai multe măsuri. Astfel, concluzia analizei de risc în cazul comunei Bălcăuţi este că nu se impune măsura carantinării.

Situaţia din oraşul Siret

În cazul oraşului Siret, analiza de risc efectuată a indicat acelaşi trend descrescător al numărului de cazuri pozitive, fiind estimată menţinerea acestui trend în contextul neapariţiei de noi cazuri, a transmis Prefectura Suceava.

Mai mult decât atât, unul din cele două focare – Spitalul de Psihiatrie Siret – a fost declarat închis în data de 28 septembrie a.c., iar celălalt, care evoluează în cadrul unor instituţii familiale aparţinând DGASPC Suceava, este prevăzut a se închide în zilele următoare.

Ca şi în cazul comunei Bălcăuţi, CJSU Suceava a dispus mai multe măsuri pentru a îmbunătăţi situaţia epidemiologică.

Prefectura Suceava a precizat că în anterioarele 24 de ore (faţă de ziua de miercuri – n.n.), la Siret au fost confirmate 5 persoane pozitiv Covid-19, care au fost internate la Spitalul Municipal Rădăuţi, cu forme asimptomatice de boală.

Prin urmare, concluzia analizei de risc în cazul oraşului Siret a fost că nu se impune măsura carantinării. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI