Membrii Rotary Club Suceava Cetate au donat sânge pentru spitalele din judeţ

Centrul Judeţean de Transfuzie Sanguină Suceava este singurul punct din judeţ unde se pot dona sânge sau plasmă. Acesta deserveşte toate cele cinci spitale din judeţ, iar, la nevoie, şi pacienţii suceveni care sunt trataţi în spitalele din Iaşi. Nevoia zilnică de sânge variază de-a lungul anului. În medie, într-o perioadă normală, nevoia este de 25-30 de pungi pe zi la nivelul judeţului Suceava. „Cel mai greu ne descurcăm când avem nevoie de grupe de sânge cu RH negativ. Înainte de perioada pandemiei aveam posibilitatea de a face colectare şi în alte localităţi ale judeţului, folosind unitatea mobilă. Acum însă, restricţiile sanitare impuse

fac acest lucru imposibil” a declarat dr. Maria Pilat, directorul Centrului Judeţean de Transfuzie Sanguină Suceava.

Împreună luptăm pentru vieţile celor din jur

Pentru a face faţă solicitărilor venite de la spitale din judeţ e nevoie de donatori, iar membrii Rotary Club Suceava Cetate s-au mobilizat şi au donat sânge.

„Pe lângă educaţie, sănătatea este una dintre direcţiile strategice pe care clubul nostru activează în societate. Iar cele două arii de activitate reunite duc la conceptul de educaţie pentru sănătate, prin care ne propunem să încurajăm semenii noştri să participe activ, prin donarea de sânge, la salvarea de vieţi. Împreună luptăm pentru vieţile celor din jurul nostru. De aceea, ne propunem ca acţiunea de azi să se transforme în viitorul apropiat într-un proiect mai amplu al clubului nostru, prin care să conştientizăm comunitatea suceveană de importanţa donării de sânge şi impactul pozitiv pe care îl are pentru cei aflaţi în suferinţă. Gestul donării de sânge şlefuieşte caracterul fiecărei persoane şi sădeşte în noi dăruirea, dragostea şi empatia. Nu trebuie să fim supereroii dintr-o poveste pentru a ajuta alţi oameni, ci prin simpla donare de sânge salvăm vieţi” a declarat Vasile Varvaroi, preşedintele Rotary Club Suceava Cetate.

Cum se poate dona sânge

Dacă doriţi să donaţi sânge, o puteţi face la Centrul Judeţean de Transfuzie Sanguină Suceava, de luni până vineri şi în ultima sâmbătă a fiecărei luni, între orele 8 şi 13.30. De asemenea, pacienţii vindecaţi de Covid-19 pot dona plasmă, pentru a salva vieţile celor care luptă cu acest virus şi sunt în stare critică în secţiile de ATI. Ni s-a precizat că personalul centrului respectă cu rigurozitate normele de igienă şi de prevenire a infecţiei cu noul coronavirus. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI