Cum va arăta Tabăra internaţională de la Bucşoaia

> Tabăra de la Bucşoaia a trecut la Ministerul Tineretului şi Sportului, în vederea realizării unei investiţii de 33 milioane de euro, urmând să devină cea mai mare tabără de tineret din România

În şedinţa de guvern de joi a fost adoptată hotărârea privind înscrierea unui imobil în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului, darea acestuia în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS) precum şi declararea lui ca bun de interes naţional, prin care Tabăra de la Bucşoaia a trecut la MTS în vederea realizării unei investiţii de 33 milioane de euro.

Preşedintele CJ Gheorghe Flutur a salutat decizia MTS de a se implica în realizarea acestei investiţii, considerate deosebit de importante pentru judeţul nostru.

 El a arătat că este vorba despre un complex care presupune construcţii – montaj, dotări şi echipamente, amenajare exterioară – peisagistică, amenajare terenuri de sport neacoperite, amenajare parcare exterioară, utilităţi.

„Vor fi clădiri pentru cazare, tip hotel, sală de sport cu piscină la interior, sală multifuncţională, terenuri de sport, pistă de atletism, amfiteatru – teatru de vară, centru de conferinţe, restaurant ponton. Va fi amenajat un spaţiu outdoor pentru foc de tabără, spaţii de recreere, spaţii de joacă, amenajarea de piste/ trasee pentru biciclişti şi skateboard” a spus Flutur.

 Parcul va fi amenajat pe zone, respectiv zona de promovare a culturii bucovinene, cu biserici şi mănăstiri, zona de case tradiţionale cu ateliere pentru pictură, olărit, sculptură şi lucru în lemn, zona de agricultură tradiţională şi o bucătărie dedicată tinerilor, în afara celei oficiale unde găteşte personalul calificat, pentru activităţi de dezvoltare a abilităţilor de viaţă – gătit împreună, ceaiuri.

„O atracţie deosebită va fi reprezentată de «Bucovina în miniatură». Machete realiste a celor mai importante biserici şi mănăstiri, case tradiţionale, ansambluri agricole sau ferme, păşuni şi elemente naturale în miniatură. Un parc-muzeu în aer liber care va permite vizitatorilor să cunoască istoria şi frumuseţile Bucovinei. Vor fi alei amenajate printre machete realist executate, vizitatorii vor primi informaţii scrise sau digitale despre diferitele obiective turistice ale Bucovinei” a declarat Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: