Suntem importanţi

Dacă am judeca după interesul şi bucuria cu care cei mai mulţi dintre români au vrut să revină (când li s-a permis, când au putut) la activităţile obişnuite după perioadele de restricţii, s-ar putea zice că mai nimeni nu va lipsi duminică de la urne pe motiv de teamă de infectare cu SARS-CoV-2. Mai ales că autorităţile ne asigură că au luat şi vor lua toate măsurile (aşa cum s-au aplicat, de altfel, la locurile de muncă, în centrele comerciale, pe plaje, terase şi, mai nou, în restaurante, nu în cele din urmă în şcoli şi grădiniţe) ca eventualele riscuri să fie îndepărtate. Procedura de vot e niţel mai complicată, dar… merită să fie aşa. Eşti antrenat. Nu-i greu să porţi mască, să păstrezi distanţa, să ai la tine un pix; în fine, să respecţi nişte reguli. Aşadar, depinde de dumneata: şi cum te comporţi, şi pe cine sau ce votezi.

Deci, îmi zic, ne-am înţeles. Ne place sportul acesta, ne pricepem la politică şi administraţie (chiar mai bine decât la fotbal, tenis şi altele), suntem importanţi în comunităţile din care facem parte, ne interesează ziua de mâine, dorim să avem un viitor aşa cum ni-l imaginăm. Chiar şi pentru o zi (dacă nu avem toată încrederea în privinţa celorlalte) contăm, suntem importanţi, suntem în formă. Mergem la urne şi votăm aşa cum ştim noi mai bine! Suntem importanţi, contăm, votăm.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: