Ministrul Transporturilor a emis ordinul prin care centurile ocolitoare Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei vor fi construite de CJ Suceava, cu fonduri europene

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, ieri, că a primit Ordinul de ministru al Transporturilor 1.802 din 24 septembrie 2020 pentru predarea centurilor ocolitoare ale oraşului Gura Humorului şi municipiilor Câmpulung Moldovenesc şi Vatra Dornei către Consiliul Judeţean Suceava, spre a fi construite pe bani europeni.

În anexa ordinului sunt prezentate şi modalităţile în care se vor construi aceste variante ocolitoare.

Astfel, la Gura Humorului varianta ocolitoare este pe raza oraşului Gura Humorului şi comunei Păltinoasa, va fi de clasa tehnică a doua, drum expres – drumuri naţionale europene, cu patru benzi, cu separatoare.

Potrivit proiectului, şoseaua de centură se desprinde din DN 17 zona km 216,700, trece printr-un pasaj superior peste drumul naţional şi peste calea ferată şi se finalizează la sensul giratoriu din Păltinoasa.

Varianta ocolitoare Câmpulung Moldovenesc va traversa teritoriul administrativ Câmpulung Moldovenesc şi Pojorâta şi are punct de început DN 17, traversează râul Moldova prin intermediul unui pod rutier şi de cale ferată. Traseul de ocolire este de 18,018 km.

La Vatra Dornei, varianta ocolitoare va fi pe raza municipiului Vatra Dornei şi a comunei Dorna Candreni. Traseul se desprinde de DN 17 în partea de est a municipiului şi revine în partea de nord vest după ce ocoleşte Vatra Dornei şi Argestru.

Gheorghe Flutur a spus că de mai mult timp a cerut crearea cadrului legislativ pentru ca aceste şosele ocolitoare să fie transferate administraţiilor locale, iar Guvernul Orban a emis OUG 101/ 2020.

„Ne-am asumat prin HCJ să ne ocupăm de coordonarea acestor centuri ocolitoare, de comun acord cu primăriile. Sper să se dea drumul la toate procedurile pentru a se construi cât mai repede aceste centuri şi scoate traficul greu din aceste oraşe-staţiune care va înseamnă linişte, confort şi dezvoltare turistică şi economică adevărată a zonei Sucevei” a conchis Gheorghe Flutur. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: