La Spitalul Judeţean, 181 de pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19

Prefectura Suceava a informat că, ieri, conform datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică, în judeţ se înregistrau 5.121 de persoane declarate vindecate de Covid-19.

Potrivit sursei citate, la nivelul judeţului, în anterioarele 24 de ore, au fost internate nouă persoane diagnosticate cu Covid-19, în acelaşi interval de timp fiind externate 53 persoane declarate vindecate.

Astfel, din totalul celor 574 pacienţi internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 181 pacienţi erau diagnosticaţi cu Covid-19, 104 pacienţi erau în zona tampon şi 289 pacienţi aveau alte afecţiuni (non-Covid). Din cei 181 pacienţi diagnosticaţi Covid-19, 63 prezentau forme medii ale bolii; 60 – forme uşoare; 40 – forme severe; 18 aveau forme grave şi erau internaţi în secţia ATI, dintre care doi erau ventilaţi mecanic.

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispunea joi de 313 de paturi libere, din care 38 pentru pacienţi Covid-19, 197 în sectorul non-Covid şi 78 pentru zona tampon. La unitatea ATI era disponibil un pat pentru pacienţi non-Covid. La ATI, erau disponibile 21 de ventilatoare, dintre care 7 pentru pacienţi Covid-19.

În Spitalul Municipal Rădăuţi erau internaţi 86 pacienţi diagnosticaţi cu Covid-19 şi două persoane suspecte de infecţie cu noul coronavirus.

„Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecţiei cu noul coronavirus, sunt declarate pacienţi diagnosticaţi Covid-19, fără a fi influenţată statistica în ceea ce priveşte numărul de internări” a precizat Prefectura Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: