Campionatul eşalonului doi al rugbiului românesc se va termina pe teren

Stefanita Rusu

Al doilea eşalon valoric al rugbiului românesc, Divizia Naţională de Seniori (DNS), unde sunt angrenate cele două reprezentante ale judeţului Suceava, CSM Bucovina Suceava şi RC Gura Humorului, se va finaliza în cele din urmă pe teren, dar într-o formulă de joc restrânsă, pentru limitarea costurilor necesare testelor Covid.

Federaţia Română de Rugby (FRR) a ajuns la un acord cu 7 din cele 8 cluburi din DNS, cu excepţia reprezentanţilor echipei din Arad, care au declinat invitaţia de a juca dacă se impune testarea.

După cum ne-a explicat Ştefăniţă Rusu, managerul-jucător al echipei humorene, primele patru echipe după clasamentul din tur vor juca în play-off, în timp ce cele trei rămase din a doua jumătate a clasamentului, respectiv RC Griviţa Bucureşti, CSM Bucovina Suceava şi RC Gura Humorului, vor juca pentru locurile 5-7.

Iniţial s-a propus ca echipele să joace fiecare tur-retur, însă costurile mari pentru testarea întregului staff, dar şi problema apropierii sezonului rece, au dus la decizia ca echipele să joace fiecare cu fiecare o singură dată.

Ştefăniţă Rusu a subliniat că este important că se va termina campionatul pe teren, iar juniorii humoreni au o şansă importantă de a face pasul la seniori:

„Având în vedere că avem nevoie de 5-6 săptămâni de pregătire, iar aceasta nu a putut fi încă începută în comun, meciurile se vor juca în luna noiembrie. Practic, vom avea câte două partide de echipă, iar în total vor fi trei etape. Noi, la Gura Humorului, avem un obiectiv important, tinerii campioni naţionali de la juniori, acum U 19, care au şansa de a face pasul la seniori în aceste două partide. Facem în aceste zile o evaluare a lotului, să vedem din jucătorii mai vechi câţi vor fi dispuşi să joace în condiţiile de acum. O parte dintre membrii echipei au făcut individual pregătire, au rămas aproape de sala de forţă şi acum sunt la reacomodare la efort, însă nu va fi uşor, vom avea practic un nou meci oficial la distanţă de un an faţă de ultimul”.

Marius Colţuneac, antrenorul echipei CSM Bucovina Suceava, a precizat şi el că majoritatea jucătorilor sunt încântaţi că se va juca, chiar şi aşa în formulă restrânsă:

„Trebuie făcute teste înainte de vizita medicală, iar apoi la 14 zile, sunt costuri importante, iar dacă se punea problema de jucat integral returul, nu ne permitea bugetul să facem atâtea testări. În condiţiile acestea, cu o lună şi ceva de pregătire şi două meciuri de jucat, e mai suportabil financiar. Avem un grup unit, băieţii au fost consultaţi şi ei cu privire la această formulă, cel mai important este să avem continuitate, dacă nu jucam deloc în 2020 era o pauză foarte greu de surmontat!”, a spus Marius Colţuneac.

Antrenorul sucevean a precizat că de săptămâna viitoare se va trece în regim de urgenţă la testări, vizită medicală şi apoi la antrenamente. Dacă jucătorii vor putea reîncepe antrenamente comune la 1 octombrie va fi ceva timp pentru reacomodare la efort, în condiţiile în care prima etapă ar urma să se dispute pe 7 noiembrie.

Unul dintre meciurile din noiembrie va fi derbiul local, dintre Suceava şi Gura Humorului, iar apoi cele două echipe locale vor juca cu RC Griviţa. Ultimul derbi local a fost în toamna lui 2019, când, la Gura Humorului, cele două echipe locale au încheiat la egalitate, 13-13.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: