An de an, Clubul Copiilor Fălticeni îşi deschide porţile

A fi dascăl este una dintre cele mai nobile misii, deoarece dascălul cu har şlefuieşte simţirea, trăirea elevilor săi, le influenţează gândirea şi perceperea lumii înconjurătoare şi, uneori, chiar traseul de viaţă. Fiecare dintre noi ne aducem aminte de un “domn Trandafir” al nostru căruia îi purtăm o caldă amintire.

La Clubul Copiilor Fălticeni se regăsesc asemenea profesori care, dincolo de pregătirea profesională ori gradul didactic I, dincolo de activităţile cu caracter non-formal de nivel ridicat pe care le desfăşoară cu elevii, atât în cadrul cercurilor cu caracter artistic, cât şi la cercurile cu caracter tehnico-ştiinţific şi sportiv, pun parte din suflet în ceea ce fac şi, nu de puţine ori, sunt prietenii copiilor, insuflându-le valori pentru toată viaţa: respectul pentru semeni, respectul pentru frumos, respectul pentru natură.

An de an, la Clubul Copiilor Fălticeni se înscriu aproximativ 1100 de copii care frecventează unul sau chiar mai multe cercuri. Aceşti copii sunt elevi la majoritatea şcolilor şi colegiilor din oraş, dar şi la şcolile din toate satele din împrejurimile Fălticeniului, aspect care certifică încrederea de care ne bucurăm. Acest lucru demonstrează şi că noi, cadrele didactice din această instituţie şcolară, ne merităm statutul de dascăli implicaţi în ceea ce fac. An de an, Clubul Copiilor Fălticeni aduce acasă, la Fălticeni, sute de trofee, premii, menţiuni obţinute la concursurile judeţene, interjudeţene, regionale, naţionale şi internaţionale, lucru care ne face cinste atât nouă ca instituţie şcolară, cadrelor didactice, copiilor, părinţilor şi, nu în ultimul rând, oraşului nostru al cărui nume îl facem cunoscut acolo unde mergem. În acelaşi context, noi, cadrele didactice de la Clubul Copiilor Fălticeni, încheiem anual parteneriate/ protocoale de colaborare cu diferite instituţii din oraş, din judeţ şi din ţară. Exemplificăm: parteneriate încheiate cu Primăria Fălticeni, Poliţia Fălticeni, Casa de Cultură Fălticeni, Muzeul “Ion Irimescu”, Muzeul Apelor “Mihai Băcescu”, Galeria Oamenilor de Seamă, Şcoala de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş”, Asociaţia „Fălticeni Cultural”, Protoeria Fălticeni, şcolile şi colegiile din municipiu, Centrul Cultural „Bucovina”, Asociaţia “Cultul Eroilor Regina Maria” – Filiala Suceava şi multe alte instituţii din judeţ şi din ţară. Elevii noştri se implică cu momente proprii în acte culturale, fiind invitaţi la lansări de carte, vernisaje de expoziţii, ceea ce nu este un lucru minor. Un aspect demn de luat în seamă este şi acela că elevii şi profesorii de la Clubul Copiilor Fălticeni participă la simpozioane şi conferinţe cu lucrări proprii, ceea ce aduce un plus de valoare activităţilor desfăşurate de noi. Să nu uităm şi de activităţile de voluntariat, activităţile cu caracter caritabil desfăşurate sub deviza “E omenie a face o bucurie”. Nu în ultimul rând, precizez că instituţia noastră este una modernă, dotată cu tot ceea ce este necesar unei bune desfăşurări a activităţilor, iar cursurile sunt gratuite. Activitatea noastră a fost mediatizată în presa scrisă şi televizată: publicaţia on-line “Cronica de Fălticeni”, cotidianul “Crai nou”, “Monitorul de Suceava”, “Obiectiv de Suceava”, ZdpNet, Radio Iaşi, TVR Iaşi, TV Bucovina, Intermedia Suceava, Rapsodia TV Botoşani, Cromtel TV Rădăuţi etc.

În continuare vă prezentăm oferta curriculară a Clubului Copiilor Fălticeni pentru anul şcolar 2020-2021: > Cercul de Dans Modern, prof. coord. Caterina Moldovan Feraru; > Cercul de Jurnalism, prof. coord. Dana Pavel; > Cercul de Educaţie Civică prof. coord. Gabriela Curtui; > Cercul de Turism/ Orientare Turistică, prof. coord. Dan Beraru; > Cercul de Tenis de Masă, prof. coord. Dan Beraru; > Cercul de Aeromodele, prof. coord. Constantin Corbu; > Cercul de Karting, prof. coord. Constantin Corbu; > Cercul de Pictură, prof. coord. Dan Grigoraş; > Cercul de Cultură şi Civilizaţie Românească/ Sculptură, prof. coord. Codrin Benţa; > Cercul de Instrumente Tradiţionale, prof. coord. Lidia Zugravu; > Cercul de Cultură şi Civilizaţie Engleză, prof. coord. Camelia Nuţu; > Cercul de Protecţia Mediului, prof. coord. Daniela Pascariu; > Cercul de Artă Textilă/ Design, prof. coord. Geanina Stanciu; > Cercul de Informatică, prof. coord. Liviu Pânzaru; > Cercul de Şah, prof. coord. Liviu Pânzaru; > Cercul de Geologie, prof. Marcel Porof; > Cercul de Teatru, prof. coord. Lenuţa Rusu; > Cercul de Muzică Populară, prof. coord. Lenuţa Rusu.

Cu speranţa unei lumi mai bune şi a unei vieţi conturate cu adevăr şi frumos, pornim la drum în noul an şcolar. Tuturor elevilor, spor la învăţat şi succes deplin, iar tuturor colegilor profesori, inspiraţie, răbdare şi putere!

LENUŢA RUSU,

prof. Clubul Copiilor Fălticeni

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: