De sezon

De la an la an, în pieţele agroalimentare, la vreme de început de toamnă, a tot scăzut numărul celor interesaţi să se aprovizioneze în scop de zacuşti şi murături. Nu în ultimul rând, fiindcă s-au ridicat din urmă generaţii noi, deja nărăvite să se alimenteze cu meniul zilei, din borcanele şi cutiile de pe rafturile supermarketurilor etc. Au rămas totuşi nelipsiţi din pieţele de sezon „reprezentanţii” a două categorii. Întâi sunt cei cu părul alb, dedicaţi bucătăriei proprii, cămării şi beciului, inclusiv, potrivit „tradiţiei”, temători să nu-i prindă cumva iarna şi primăvara fără ceva de-ale gurii. Că au trecut ei prin vremuri aspre, când asemenea risc nu era o glumă, cum cred cei foarte tineri şi nepăsători. Aşa că lor nu trebuie să le lipsească nici butoiul cu varză, nici sacii cu barabule, nici lăzile cu mere, nici morcovii din nisip. Să fie acolo, inclusiv pentru eventualele trebuinţe ale nepoţilor şi strănepoţilor! Pe lângă ei, din timpurile noi, s-au mai ivit nişte clienţi, poate cei mai sofisticaţi. Muşterii de usturoi eco (chiar deco – ce frumos le atârnă cununile!) şi tomate bio, cu atât mai delicioase cu cât sunt cumpărate direct din mână crăpată de ţăran, nu din cea cu unghii aplicate ale unei negustorese ce şi-a procurat marfa din depozitul angro. Ba unii dintre aceştia se bat cu palma pe suflet că astfel pun umărul la susţinerea agriculturii alogene.

…Şi-apoi, de la an la an, în pieţele agroalimentare, începând cu un leu-doi, preţurile au tot crescut. În toamna lui 2020, din motiv de secetă, de pandemie, de creştere de pensii şi de lefuri de la buget, nu în ultimul rând din împuţinare de clienţi. Cei care rămân, fidelii, să plătească!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: