Pentru al doilea an consecutiv

Echipa USV a câştigat marele premiu la Energy Challenge

Finala naţională a celei de-a VI-a ediţii a Energy Challenge (competiţie de proiecte din domeniul energiei pe teme de actualitate, precum Eficienţă Energetică & Optimizare Reţea, Energie Verde, Digital & Smart şi Produse/ Servicii Clienţi) a fost organizată în data de 5 august 2020 de E.ON România, împreună cu instituţiile partenere.

În acest an, în cadrul finalei s-au calificat cinci echipe din întreaga ţară. Iniţial programată să se desfăşoare la Târgu Mureş, finala a avut loc în mediul online, din cauza restricţiilor cauzate de pandemia de coronavirus.

Echipa „Team Atlas”, de la Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, şi-a adjudecat pentru al doilea an consecutiv marele premiu, în valoare de 3.000 de euro. Cotat de specialiştii din juriu ca fiind cel mai complex proiect din acest an, „Project Calypso (2.0)” este un sistem inteligent de monitorizare a apei, care cuprinde şi un sistem de avertizare în caz de inundaţie. Proiectul are la bază un micro-controller şi o multitudine de senzori, fiind proiectat astfel încât să aibă o precizie bună şi un raport calitate-preţ excelent. Echipa „Team Atlas” este formată din Ştefan Şovea şi Andrei Ventuneac, studenţi în anul al II-lea, la specializarea Calculatoare din cadrul Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: