Laboratorul de Medicină Nucleară de la SJU Suceava, dotat cu aparatură de înaltă performanţă, a fost finalizat

> Gheorghe Flutur: Sunt aparate cu care se câştigă timp în lupta cu boala. În primă fază vor fi angajaţi doi medici specialişti

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, şi managerul interimar al SJU Suceava, Alexandru Calancea,  au analizat, ieri, necesităţile pentru operaţionalizarea Laboratorului de Medicină Nucleară din cadrul SJU Suceava, care a fost finalizat.

Gheorghe Flutur a felicitat echipa de conducere de la noua secţie de medicină nucleară pentru efortul de a pune în funcţiune acest nou laborator.

Laboratorul de Medicină Nucleară este dotat cu două aparate medicale de înaltă performanţă, respectiv  un PET-CT,  care este tehnica cea mai sensibilă pentru studierea neinvazivă a fiziologiei, metabolismului şi căilor moleculare la fiinţa vie, fiind vorba despre o tehnică imagistică, şi un SPEC-CT, similar unui scintigraf, care însă realizează imagini 3D.

Flutur a arătat că au fost instalate două aparate moderne cu care se câştigă timp în lupta cu boala pentru că se poate face o evaluare în timp real pentru a se putea interveni.

El a spus că dacă până acum computer tomograful era cel care arăta morfologia celulei, în prezent, cu PET-CT se vorbeşte despre observarea funcţionării celulei.

„Nu sunt multe astfel de aparate în România. Din păcate, bolnavii se programează cu luni de zile la Cluj, la Tg. Mureş, la Bucureşti. Noutatea este că vom avea la Suceava acest aparat” a spus Flutur, care a menţionat că doar cele două aparate au costat peste 10 milioane de lei.

Laboratorul de Medicină Nucleară a fost amenajat pe o suprafaţă de 580 mp.

„Sunt spaţii speciale, pentru că se lucrează într-un mediu cu totul aparte. Aşteptăm CNCAN să ne dea autorizaţia finală de funcţionare” a spus Flutur.

Vineri, deliberativul judeţean va aproba noi posturi pentru spitalul sucevean

Totodată, Gheorghe Flutur a anunţat că  vineri, în şedinţa de CJ Suceava, se vor aproba noi posturi şi că vor veni, pentru început, doi medici, dar că este nevoie şi de asistenţi medicali.

„Este un câştig pentru pacienţii din zonă” a spus Flutur, care a menţionat că aceste aparate se adaugă dotărilor pe care le are SJU Suceava.

Managerul interimar al SJU Suceava, Alexandru Calancea, a declarat că punerea în funcţiune a Laboratorului de Medicină Nucleară e un mare beneficiu pentru pacienţii din zona noastră, din judeţul Suceava, pacienţi care sunt privaţi de aceste investigaţii, pentru care trebuie să ajungă în alte centre, pe liste de aşteptare.

„Nu vorbim doar de pacienţii oncologici, dar gândiţi-vă la aceştia că lupta este contra cronometru şi nu putem să privăm aceşti pacienţi de asemenea investigaţii. Sperăm să deschidem cât mai repede laboratorul” a spus Calancea.

El a menţionat că SJU Suceava este în tratative şi discută cu medici specialişti care să vină şi să ocupe aceste posturi, astfel încât să  înceapă cât mai repede funcţionarea acestui laborator. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: