Aspecte religioase și patriotice lămurite de o firma de repatriere decedați

Serviciile de repatriere decedati se ocupa cu aducerea sicriului cu trupul neinsufletit in tara de origine a celui trecut in nefiinta. Avand in vedere acest lucru, se naste o prima intrebare: de ce nu poate respectiva persoana sa fie pur si simplu inmormantata in tara adoptiva, chiar in localitatea in care s-a produs decesul?

Raspunsul la aceasta dilema este unul complex si il vom trata in continuare, in acest articol. Ceea ce trebuie punctat, pentru a intelege pe deplin situatia, este ca ea merita privita din mai multe unghiuri de abordare.

In primul rand, din perspectiva personala, inmormantarea in localitatea de bastina, alaturi de familie si alte rude, poate reprezenta optiunea persoanei trecute in nefiinta, exprimata inainte de moarte. Daca asa stau lucrurile, nu se pune problema ca respectiva dorinta sa nu fie ascultata si indeplinita, prin urmare se va apela la o firma de repatriere decedati, spre exemplu funerarii-bucuresti.ro.

Aceasta va lua legatura cu o casa de pompe funebre partenera, din tara in care s-a produs decesul, va intocmi toata documentatia necesara transportului special si va prelua sicriul cu trupul neinsufletit din zona cargo a aeroportului de destinatie. Apoi, activitatile specifice vor continua ca in cazul unui deces inregistrat in tara: transportul la biserica/cimitir, slujba de inhumare, organizarea pomenii etc.

In al doilea rand, in cazul in care persoana decedata se afla singura intr-o tara straina, fara sa fi luat cu ea rudele apropiate sau fara sa isi fi intemeiat acolo o noua familie, cel mai probabil nici nu detine un loc de veci in patria adoptiva.

Din acest motiv, dar si pentru ca isi doresc ca ruda lor sa isi gaseasca linistea acasa, membrii familiei ramasi in tara vor opta pentru repatrierea decedatului. Acestia vor apela firma de pompe funebre, le vor explica situatia, iar reprezentantii sai vor demara cat mai repede cu putinta actiunile de aducere in tara a sicriului cu trupul neinsufletit, deoarece, intr-o astfel de situatie, rapiditatea este esentiala.

Nu in ultimul rand, repatrierea decedatilor trebuie privita si dintr-o perspectiva religioasa, biblica.

Mai exact, cheia intelegerii sale se regaseste in urmatorul pasaj din Vechiul Testament: “Iar lui Adam i-a zis: ‘Pentru ca ai ascultat vorba femeii tale si ai mancat din pomul din care ti-am poruncit sa nu mananci, blestemat va fi pamantul pentru tine! Cu osteneala sa te hranesti din el in toate zilele vietii tale! Spini si palamida iti va rodi el si te vei hrani cu iarba campului! In sudoarea fetei tale, iti vei manca painea ta, pana te vei intoarce in pamantul din care esti luat; caci pamant esti si in pamant te vei intoarce!.

Cu alte cuvinte, in momentul savarsirii pacatului originar, omului i-a fost sortit ca, dupa moarte, trupul lui sa se intoarca in pamantul din care a fost luat. Aceasta exprimare, bineinteles metaforica, poate fi insa interpretata drept o intoarcere a trupurilor neinsufletite exact in zona in care s-au si nascut. Aceasta este perspectiva biblica asupra ideii de repatriere decedati.

Articol realizat de iAgency.ro

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: