Garda forestieră s-a pus pe treabă

Încă un camion care transporta ilegal lemn a fost depistat

Garda Forestieră Suceava a anunţat, miercuri, că desfăşoară în continuare controlul respectării regimului silvic în raport cu zonele cu risc ridicat privind transportul ilegal de material lemnos, şi că în urma verificărilor specifice desfăşurate, în raport cu atribuţiile exercitate de către reprezentanţii Gărzii Forestiere Suceava, în perioada 27.07-29.07.2020, a fost reperat un posibil transport ilegal de cherestea, care la o primă evaluare prezenta elementele unui transport legal.

Astfel, în cooperare cu lucrătorii din cadrul IPJ Suceava, în data de 28 iulie a fost identificat transportul cu material lemnos – cherestea răşinoase cu un volum total de 49,61 mc, aşa cum era înregistrat în documentele specifice care însoţeau transportul.

Prin interogarea sistemelor de urmărire a trasabilităţii materialelor lemnoase (SUMAL) de către delegaţii Gărzii Forestiere Suceava, precum şi a lucrătorilor din cadrul poliţiei Municipiului Fălticeni, s-a constatat faptul că transportul era ilegal.

Au fost efectuate inventarieri faptice ale materialului lemnos transportat, rezultând un volum de 51,52 mc cherestea răşinoase, pentru care a fost dispusă măsura confiscării. De asemenea, a fost aplicată sancţiunea contravenţională de 15.000 lei emitentului avizului de însoţire în cauză.

Mihai Găşpărel, şeful Gărzii Forestiere Suceava, a menţionat că Garda Forestieră Suceava în cooperare cu Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava vor intensifica astfel de acţiuni în scopul prevenirii, cât şi combaterii faptelor de încălcare a regimului silvic, atât pe cuprinsul pădurii, cât şi pe drumurile publice. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: