La proba scrisă a examenului naţional pentru definitivare în învăţământ

Şase candidaţi din judeţul Suceava au obţinut nota 10

> Patru dintre aceştia au promovat examenul cu media 10

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a publicat, marţi, rezultatele înregistrate de candidaţii care au susţinut proba scrisă din cadrul examenului naţional pentru definitivare în învăţământ, în sesiunea 2020.

Potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării, la nivel naţional, procentul de promovare (medii mai mari sau egale cu 8) este de 69,17%, iar 101 candidaţi au obţinut nota 10.

În judeţul Suceava, 6 candidaţi au obţinut nota 10 la proba scrisă, iar 4 dintre aceştia au promovat examenul cu media 10.

Astfel, candidaţii care au fost notaţi cu 10 au susţinut proba scrisă la disciplinele: Matematică – un candidat, Limba română şi literatura pentru copii, Metodica activităţii instructiv-educative din învăţământul preşcolar (învăţământ preşcolar în limba română) – 2 candidaţi, Industrie Alimentară (Specialitate şi Metodica predării acesteia) – un candidat, Informatica şi Tehnologia Informaţiei (Specialitate şi Metodica predării acesteia) – un candidat şi Turism şi Servicii (Specialitate şi metodica predării acesteia).

MEC a precizat că pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obţină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor obţinute la toate probele de examen, inclusiv proba scrisă.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puţin 8 pentru promovarea examenului.

Reamintim că în judeţul Suceava, din totalul celor 268 de candidaţi cu drept de participare la proba scrisă a examenului de definitivare în învăţământ au fost prezenţi 254 de candidaţi, 14 au absentat, 10 s-au retras din examen, iar un candidat a fost eliminat din examen pentru tentativă de fraudă.

Afişarea rezultatelor iniţiale s-a realizat atât la centrele de examen, cât şi online, pe site-ul definitivat.edu.ro.

Contestaţiile pot fi depuse la centrele de examen sau pot fi transmise online sau prin fax, în data de 29 iulie, respectiv 30 iulie (până la ora 12), iar rezultatele finale se afişează la centrele de examen şi pe site-ul anterior menţionat, în data de 4 august 2020.

Persoanele care nu au promovat examenul se pot prezenta la o nouă sesiune după reluarea, de fiecare dată, anterior susţinerii examenului, a stagiului de practică de un an şcolar. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: