Primăria Suceava se pregăteşte pentru noul an şcolar online

 >„Este o provocare destul de mare, atât pentru şcoli, autorităţile locale, cât şi pentru părinţi” a declarat primarul Ion Lungu > În vederea asigurării de echipamente şi servicii performante, autorităţile locale se vor întâlni cu reprezentanţii marilor companii de profil

  Deschiderea noului an şcolar în municipiul Suceava reprezintă o provocare, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, Ion Lungu. El a menţionat că, în urma discuţiilor purtate cu conducerile unităţilor de învăţământ, s-a tras concluzia că soluţia viabilă este cea hibridă, de organizare a cursurilor atât în sistem online, cât şi cu elevi prezenţi în clase, prin rotaţie. „Trebuie să ne perfecţionăm sistemul online în şcoli, pentru că se va merge pe soluţia hibrid. Este puţin probabil ca soluţia clasică să poată fi aplicată, de aceea aşteptăm să vedem şi clarificările prin ordin comun al Ministerului Educaţiei şi Ministerului Sănătăţii” a subliniat Lungu.

Primarul spune că prin intermediul Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava a fost făcut un inventar, iar în municipiul Suceava ar fi nevoie de 762 de tablete. La nivel naţional a fost demarată o procedură de licitaţie pentru achiziţionarea a 250.000 de asemenea tablete, iar în cazul în care ar fi insuficiente, printr-o hotărâre de Consiliu Local deficitul ar putea fi completat cu bani din bugetul municipal.

O problemă mare o constituie, însă, dotarea unităţilor de învăţământ cu echipamente informatice de natură să asigure condiţiile tehnice necesare pentru cursuri online, cum ar fi cele care ţin de accesul la internet rapid şi camere video. În acest sens, primarul se va întâlni cu specialiştii IT din şcoli, cu reprezentanţii firmelor cu care acestea au contracte de prestări, dar şi cu cei ai marilor companii care furnizează echipamente şi prestează servicii informatice. „Vrem să ne asigurăm că pot fi montate echipamente performante, de viteză, cu capacitate mare şi să se asigure benzi speciale doar pentru acest gen de învăţământ, astfel încât să poată intra în direct toţi elevii” precizează Lungu.

Deoarece conducerile şcolilor s-au plâns că nu au posibilitatea de a lucra cu toate clasele simultan, unităţile de învăţământ îşi vor face un inventar al necesarului de astfel de echipamente, deliberativul municipal urmând a aproba fonduri din buget pentru procurarea acestora. „Este o provocare destul de mare, atât pentru şcoli, autorităţile locale, cât şi pentru părinţi” a evidenţiat Lungu, menţionând că trebuie rezolvate şi particularităţile pe care le presupun orele de curs de la Liceul de Artă şi Liceul cu Program Sportiv, precum şi de la învăţământul dual, în care importantă este organizarea practicii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: