Pentru ciclurile preşcolar şi primar şcoala on-line este departe de a fi o opţiune

Academia Română consideră absolut necesară regândirea sistemului naţional de educaţie şi subliniază că pentru ciclurile preşcolar şi primar, respectiv pentru copiii între 3 şi 11 ani, şcoala on-line este departe de a fi opţiune şi poate avea efecte negative asupra dezvoltării lor psiho-sociale.

Academia Română susţine, într-un comunicat publicat pe site-ul instituţiei, că educaţia se face în cadru social, prin interacţiunea directă dintre elevi, studenţi, cadre didactice, părinţi şi oricare alte persoane şi entităţi aflate în contextul conectării sociale.

Sursa citată remarcă utilitatea şi eficienţa desfăşurării unor activităţi didactice în spaţiul virtual, dar apreciază că educaţia on-line este o formă complementară educaţiei directe, în sala de clasă.

Academia Română lansează în acest sens un punct de vedere, intitulat „Educaţia on-line – suport pentru performanţă“, în care, pe baza provocărilor din societatea contemporană şi ţinând cont de contextul revoluţiei digitale, consideră absolut necesară regândirea sistemului naţional de educaţie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: