Previziunile primarului Lungu:

Masca de protecţie ar putea fi obligatorie şi pe stradă

>„Numărul cazurilor creşte de la o zi la alta” a arătat Lungu, menţionând că marţi, în reşedinţa de judeţ s-au înregistrat 33 de cazuri active de COVID-19, cu 20 mai multe faţă de o săptămână în urmă >Potrivit primarului, există şi situaţii de necontrolat, din rândul celor care merg în concediu şi care pot aduce virusul în oraş, astfel încât să ne trezim cu un focar”

 Primarul municipiului Suceava face apel la locuitorii reşedinţei de judeţ să respecte regulile de distanţare fizică, Ion Lungu declarându-se în favoarea purtării măştii de protecţie inclusiv pe stradă. El spune că în condiţiile în care numărul de cazuri pozitive va creşte, vor fi luate măsuri de siguranţă, iar această obligaţie ar putea fi introdusă şi în reşedinţa de judeţ.

Fiecare dintre noi trebuie să dea dovadă de responsabilitate

„Dacă, Doamne fereşte, se înmulţeşte numărul de cazuri, este posibil să luăm această măsură şi noi, în Suceava. Suntem vigilenţi, stăm pe fază, dar fiecare dintre noi trebuie să dea dovadă de responsabilitate. Primăria nu-şi propune să monitorizeze, să alerge şi să amendeze pe fiecare, însă prin purtatul măştii ne protejăm pe noi şi familiile noastre” a explicat Lungu. El precizează că în şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, autorităţilor locale le-au fost trasate noi sarcini, în noile circumstanţe fiind posibilă şi reactivarea „permanenţei de la sediul Primăriei”. „Stăm în alertă la Primărie, să intervenim acolo unde apar situaţii, pentru a asigura carantina sau izolarea. Ducem, în continuare, alimente la domiciliul celor care sunt în izolare, prin Direcţia de Sănătate Publică. Conform Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, acolo unde sunt cazuri pozitive pe casa scării, autorităţile locale sunt obligate să facă dezinfecţia respectivă. Chiar dacă la Suceava nu s-a întâmplat, este posibil să reactivăm acea permanenţă, pentru că numărul cazurilor noi creşte de la o zi la alta. Vreau să cred că sucevenii au învăţat din situaţia prin ce au trecut, dar există şi cazuri care sunt de necontrolat, din rândul celor care, spre exemplu, au mers în concediu. Aceştia pot să aducă virusul, să ne trezim cu un focar în oraş, însă anchetele epidemiologice vor clarifica acest lucru”, a reliefat Ion Lungu, primarul Sucevei, menţionând că marţi, în capitala de judeţ erau înregistrate 33 de cazuri active de Covid-19, cu 20 mai multe faţă de cu o săptămână în urmă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: