Încă un camion supraîncărcat cu lemne a fost depistat

> Au fost aplicate amenzi de 16.000 lei, iar vehiculul a fost imobilizat

Poliţiştii suceveni au verificat, marţi, un transport de material lemnos semnalat de un cetăţean, constatând că era depăşit volumul prevăzut în avizul de însoţire. Amintim că în decursul săptămânii trecute au mai avut loc cazuri similare.

Cetăţeanul a observat transportul la amiază, circulând dinspre Putna spre Bivolărie. Apoi, poliţiştii au interceptat transportul pe DN2H, pe raza comunei Gălăneşti.

Este vorba despre o autoutilitară marca Scania şi o remorcă, ambele aparţinând unei firme din comuna Putna. Atât autoutilitara, cât şi remorca tractată erau încărcate cu material lemnos, respectiv cu lemn rotund specia molid.

La volanul autovehiculului a fost identificat un sucevean, care a prezentat avizul de însoţire secundar emis la 28.07.2020 pentru materialul lemnos transportat, în volum de 19,20 mc lemn lucru molid şi respectiv, avizul pentru materialul lemnos transportat în remorcă, în volum de 22,400 mc lemn lucru molid.

În urma verificărilor realizate de reprezentanţii ISCTR Suceava, s-a constatat că ansamblul depăşeşte greutatea legală cu 12.900 kg.

Prin urmare, administratorul firmei a fost amendat cu 10.000 de lei. Totodată, autovehiculul a fost imobilizat, iar plăcuţele de înmatriculare au fost ridicate, până la îndeplinirea condiţiilor legale pentru continuarea efectuării transportului/deplasării.

De asemenea, lucrătorii ISCTR au constatat că încărcătura nu era asigurată corespunzător cu centuri, motiv pentru care au aplicat o altă amendă, în valoare de 6.000 de lei.

Ieri, materialul lemnos a fost inventariat de angajaţii Gărzii Forestiere Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: