Clădirea nouă a Spitalului Judeţean Suceava ar putea să redevină în întregime non-Covid

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, miercuri, că a fost identificată soluţia prin care clădirea nouă a Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava să redevină în întregime non-Covid.

„Am identificat şi vom implementa soluţia prin care Secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava va avea propria unitate de terapie intensivă” a declarat Gheorghe Flutur

El a anunţat că în şedinţa Consiliului Judeţean de joi s-au alocat Spitalului Judeţean Suceava fonduri pentru achiziţionarea unei construcţii modulare şi a unei rampe metalice prin care se va realiza racordarea la Pavilionul Secţiei de boli infecţioase a unităţii mobile de terapie intensivă primită de la Crucea Roşie.

„Unitatea mobilă de terapie intensivă are o capacitate de 12 paturi, este echipată cu 12 ventilatoare, 12 monitoare de funcţii vitale şi 72 de injectomate, dispune de un generator propriu, de rezervă de apă şi de grupuri sanitare.

Astfel, vrem ca spitalul vechi să preia tot ce este nevoie pentru ca în spitalul nou să nu mai existe cazuri de Covid decât în situaţii de urgenţă, pentru cazuri de infarcte, accidente rutiere, accidente vasculare cerebrale la persoane infectate cu Covid-19” a declarat Flutur.

Prin campania „1 centimetru de fapte – cu toţii în linia întâi”, iniţiată de Ştefan Mandachi, a fost achiziţionată o unitate mobilă de terapie intensivă dotată cu 12 paturi, cu scopul de a ajuta comunitatea din Suceava, una dintre zonele cele mai afectate de pandemie. Această unitate mobilă a fost cumpărată de Crucea Roşie Suceava şi a fost donată SJU Suceava la mijlocul lunii iunie. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: