CE asigură accesul UE la Remdesivir pentru tratamentul COVID-19

Comisia Europeană (CE) a semnat un contract cu compania farmaceutică Gilead pentru a asigura doze de Veklury, denumirea comercială a Remdesivir, pentru a fi asigurat tratamentul pentru 30.000 de pacienţi cu simptome severe de Covid din UE.

CE anunţă că, începând cu prima parte a lunii august, vor fi puse la dispoziţia statelor membre UE şi a Regatului Unit loturi de Veklury, cu coordonarea şi cu sprijinul Comisiei, pentru a răspunde nevoilor imediate.

Veklury a fost primul medicament autorizat la nivelul UE pentru tratamentul Covid-19.

Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate şi siguranţă alimentară, a declarat că, în ultimele săptămâni, CE a lucrat cu compania Gilead pentru a ajunge la un acord prin care să se asigure livrarea în UE de stocuri din primul tratament autorizat pentru Covid-19.

„La mai puţin de o lună de la autorizarea Remdesivir, a fost semnat un contract care va permite livrarea, începând cu prima parte a lunii august, a tratamentelor pentru mii de pacienţi. Comisia face tot ce îi stă în putinţă pentru a asigura accesul la tratamente sigure şi eficiente şi sprijină dezvoltarea vaccinurilor împotriva noului coronavirus. Acordul reprezintă încă un pas important în lupta noastră pentru combaterea acestei boli”, a spus Kyriakides.

La 3 iulie, Remdesivir a devenit primul tratament autorizat, acesta primind o autorizaţie de introducere pe piaţă condiţionată. Această autorizaţie facilitează accesul timpuriu la medicamente în situaţii de urgenţă în domeniul sănătăţii publice, cum este actuala pandemie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: