Banksy îndeamnă la purtarea măştii de protecţie printr-o nouă serie de desene

Misteriosul artist stradal Banksy a realizat o serie de desene cu şobolani pentru a promova purtarea măştii în metroul londonez în perioada crizei sanitare declanşată de noul coronavirus, informează DPA. Banksy ar apărea într-o înregistrare video de un minut publicată pe Instagram purtând mască, un costum alb de protecţie, mănuşi albastre şi o vestă portocalie de siguranţă. Înfăţişarea sa îi face pe pasageri să creadă că este un angajat al companiei de transport. În înregistrarea video, vizionată de aproape 3 milioane de ori până miercuri, artistul poate fi văzut folosind şabloane pentru a desena şobolani pe pereţii interiori şi pe ferestrele vagoanelor de metrou.

Unul dintre animale este reprezentat aterizând cu ajutorul unei măşti sub formă de paraşută, în timp ce altul, care nu poartă mască, strănută pe o fereastră, împrăştiind vopsea peste aceasta. Pentru aceste desene, Banksy a folosit de asemenea rezervoare de vopsea cu pistol pulverizator.

La sfârşitul înregistrării video, Banksy face aluzie la hitul „Tubthumping” al trupei Chumbawamba, cu un mesaj vopsit pe zidul unei staţii de metrou pe care scrie „I get lockdown” („Sunt izolat”), o versiune a versului „I get knocked down, but I get up again” („Sunt doborât, dar mă ridic din nou”).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: