Hoţia noastră supără şi pe alţii

CE avertizează România că peste o lună va ajunge la Curtea Europeană din cauza tăierilor ilegale

Comisia Europeană a cerut ieri ca autorităţile române să intervină de urgenţă pentru a opri tăierea ilegală a pădurilor primare din ariile protejate, conform Agent Green.

În ultima etapă a procedurilor de infringement împotriva României, Comisia Europeană a lansat un ultimatum despre eşecul sistemic, continuu al autorităţilor române să protejeze unele dintre cele mai valoroase păduri din Europa. Ultimatumul este ultima şansă pe care Guvernul României o are la dispoziţie pentru a adresa problema. Dacă autorităţile nu intervin nici de această dată, Comisia Europeană va deschide un caz la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, CJEU – cel mai mare tribunal al Europei, transmite Agent Green.

Intervenţia Comisiei este consecinţa unei serii de plângeri depuse de organizaţiile Agent Green, Euro-Natur şi Client Earth, care au dus la lansarea procedurilor de infringement împotriva autorităţilor române, la începutul anului 2020.

Comisia Europeană a mai deschis un infringement împotriva României, cerând autorităţilor să-şi respecte obligaţiile de a proteja şi gestiona ariile Natura 2000, în acord cu Directiva Habitate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: