CE a aprobat 800 de milioane de euro pentru sprijinirea companiilor româneşti afectate de criză

Comisia Europeană a aprobat o schemă în valoare de aproximativ 800 de milioane de euro pentru a sprijini companiile din România afectate de pandemia de coronavirus.

Potrivit unui comunicat al CE, schema a fost aprobată în temeiul Cadrului temporar privind ajutoarele de stat, în cadrul căruia sprijinul poate fi acordat sub formă de împrumuturi subvenţionate şi a unor garanţii de stat pentru împrumuturi.

Măsurile vor fi gestionate de către ramura de dezvoltare a EximBank, anunţă CE, iar sistemul va fi deschis întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM-uri) cu o cifră de afaceri care a depăşit 20 milioane de lei în 2019, precum şi întreprinderilor mari.

Conform CE, măsurile vizează îmbunătăţirea accesului la finanţare pentru companii, ceea ce le va permite să îşi continue activităţile în timpul pandemiei de coronavirus şi după aceasta.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: