Municipiul Suceava

Camere video pentru identificarea autorilor furturilor de deşeuri reciclabile

> Investiţia se ridică la 450.000 de lei, vizate fiind persoanele care extrag carton, fier şi sticle din plastic, precum şi cele care distrug containerele, inclusiv prin incendiere

 Autorităţile administraţiei publice locale din municipiul Suceava vor trece la măsuri de sancţionare a persoanelor care încalcă legislaţia de mediu. În acest sens, va fi instalat un sistem de supraveghere video a amplasamentelor îngropate şi semiîngropate pentru colectarea deşeurilor. Valoarea investiţiei este de aproximativ 450.000 de lei, aceasta urmând a se desfăşura pe durata a 6 luni. Într-o primă etapă, pe raza municipiului, în 29 de locaţii, vor fi montate 37 de camere video, iniţiativa venind după ce s-au înregistrat numeroase furturi, în special din containerele pentru deşeuri reciclabile, diverse persoane extrăgând carton, fier şi sticle din plastic, lăsând resturi împrăştiate pe platforme. De asemenea, au fost semnalate distrugerea, inclusiv prin incendiere, atât a containerelor îngropate sau semiîngropate, cât şi a celor de suprafaţă.

Un proiect de hotărâre va fi supus aprobării Consiliului Local în şedinţa ordinară din această săptămână, măsura având în vedere „acţionarea în timp real, prin urmărirea pe monitoare a evenimentelor în desfăşurare”.

„Evenimentele înregistrate diminuează semnificativ cantităţile de deşeuri reciclabile care ar urma să fie colectate şi valorificate în scopul recuperării investiţilor de către operator, respectiv a celor raportate instituţiilor abilitate în vederea atingerii ţintei de reciclare impusă prin legislaţia de mediu” se arată în expunerea la proiectul de hotărâre propus de viceprimarul Lucian Harşovschi şi primarul Ion Lungu, în care se mai subliniază că „imaginile înregistrate trebuie să aibă calitatea necesară recunoaşterii persoanelor care încalcă legislaţia de mediu, prin depunerea deşeurilor în mod necorespunzător sau a celor care produc pagube prin diverse modalităţi”.

La această dată, în municipiul Suceava colectarea deşeurilor are loc separat pe fracţia uscată şi fracţia umedă, activitatea fiind apanajul operatorilor delegaţi prin contractul de delegare a gestiunii serviciului de salubritate menajeră din septembrie 2018. Este vorba despre asocierea dintre Diasil Service şi Ritmic Com Suceava, atribuirea făcându-se pentru o perioadă de 12 ani, la o valoare a contractului de 83,82 de milioane de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: