Dramele de lângă noi

Suceveanul Sorin Dorneanu nu reuşeşte să ajungă în Rădăuţi, la mama bolnavă şi neputincioasă

Trăind în Suceava, cu o mamă bătrână şi bolnavă în Rădăuţi – aceasta este situaţia în care se află Sorin Dorneanu, situaţie care-i pricinuieşte multă îngrijorare, ba chiar disperare. Blocat în oraşul carantinat din 30 martie, stă cu spaima că mama sa, Maria, neputincioasă, în vârstă de 96 de ani, fără vreo altă rudă sau vreun prieten în oraş, trece singură prin vremurile acestea dificile chiar şi pentru o persoană aflată în putere.

Până la declararea stării de urgenţă, Sorin Dorneanu, de curând ieşit la pensie, mergea lunar la Rădăuţi, pentru a se îngriji de mama sa. Aceasta, slabă şi nefiind în stare să se descurce singură, avea nevoie şi de recuperare medicală, lucru de care se îngrijea tot fiul său. Jumătate de lună o petrecea cu mama, fiindu-i aproape. În cealaltă jumătate, de ea se îngrijea o femeie care, dimineaţa, venea să-i facă focul, să o aprovizioneze şi să îi pregătească ceva de mâncare. „În restul zilei era singură, dacă nu se întâmpla să vină câte o cunoştinţă în vizită, să-i mai ţină de urât. De când a început pandemia, nimeni nu i-a mai călcat pragul, doar această femeie. Aşa se face că, încercând să se deplaseze prin casă a căzut şi nu a mai putut să se ridice. A descoperit-o femeia, a doua zi dimineaţă” spune Sorin Dorneanu. „A stat ore întregi pe jos, până a descoperit-o femeia.”

Singurul mod prin care păstrează legătura cu mama sa este telefonul, la care aceasta doar răspunde: „Îmi răspunde, dar nu este capabilă să sune ea, dacă are nevoie de ceva”…

Din acest motiv, zilele lui Sorin Dorneanu încep şi se termină cu gândul la mama aflată în nevoie. Pe 27 aprilie a trimis un e-mail Centrului Judeţean pentru Coordonarea şi Conducerea Intervenţiei, în care a descris situaţia şi a cerut permisiunea de a merge la Rădăuţi. Nu a primit răspuns şi, pe bună dreptate, situaţia îl nemulţumeşte. A şi sunat la cei de acolo şi i s-a răspuns că au peste 10.000 de solicitări, că este greu să se răspundă în timp util tuturor. Nici răspunsul acesta nu-l alină în vreun fel. Este convins că toţi au probleme importante, dar vrea o rezolvare pentru cea în care se află el şi mama sa.

Aşa încât Sorin Dorneanu va încerca astăzi să ajungă la Rădăuţi. Aşa cum a scris şi în cererea adresată celor de la Centrul Judeţean pentru Coordonarea şi Conducerea Intervenţiei, „am respectat restricţiile impuse prin ordonanţele militare şi nu manifest simptome de coronavirus”, în condiţiile în care nu a mai ieşit din casă de pe data de 26 martie.

În lipsa unui răspuns de la cei în drept, fiul îngrijorat, având-o şofer pe soţia sa, va încerca să ajungă la Rădăuţi, pentru a fi alături de mama sa, pe care nu a văzut-o de pe 23 martie şi care are nevoie de el. Speră să nu primească vreo amendă (pe care oricum o va contesta) şi mai speră că va găsi înţelegere la cei ce alcătuiesc filtrele la ieşirea din Suceava.

Vom reveni cu informaţii.

2 Comentarii

  1. De ce nu sia luat mama acasă la el. El inginer și soția profesoara o lasă și gura în apartament. Rușine lui!!!!! Mai și spune!!!

    • Rodica says:

      Sunt bătrâni care nu vor să-și părăsească locuința nicicum. Mama soacră nu a vrut nici la noi, la Suceava, unde o avem pe mama mea (90) în îngrijire, nici la București la nepoata ei care îi este fiică după ce a infiat-o.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI