Deplasarea la muncile agricole, doar cu declaraţie pe propria răspundere !

 > Conducătorii fermelor vor lua măsuri de limitare a interacţiunii directe a lucrătorilor > În campania de primăvară, aprovizionarea cu motorină, seminţe, îngrăşăminte şi substanţe de combatere a bolilor şi dăunătorilor se va face din timp

Toţi fermierii care se deplasează pentru efectuarea lucrărilor agricole în câmp sau în ferme trebuie să aibă asupra lor declaraţia pe proprie răspundere completată, astfel încât să o poată prezenta, la control, autorităţilor statului, în conformitate cu prevederile Ordonanţei Militare nr. 3 din 24 martie 2020. Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Suceava informează că persoanele de peste 65 de ani pot desfăşura activităţi agricole sau comercializa produse agroalimentare, „cu condiţia de a avea tot timpul completată declaraţia pe proprie răspundere”. În cadrul acesteia, pe lângă „câmpul numărul 6”, pentru realizarea de activităţi agricole, mai este prevăzut un câmp distinct, „numărul 9”, care va fi bifat de producătorii agricoli care comercializează produse agroalimentare. În acest din urmă caz, pe lângă declaraţia pe proprie răspundere, cei în cauză trebuie să aibă asupra lor inclusiv atestatul de producător agricol, carnetul de comercializare, cât şi actul de identitate. Totodată, Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Suceava subliniază că agricultorii individuali, cât şi personalul angajat în ferme trebuie să se autoprotejeze, evitând să intre în contact cu persoane diagnosticate sau cu suspiciune de infecţie respiratorie cauzată de noul coronavirus.

În vederea reducerii riscului de îmbolnăvire, conducătorii fermelor vor adopta măsuri de limitare a interacţiunii directe, cu menţinerea nivelului activităţii curente. În cazul fermelor cu volum mare de lucrări de sezon şi care dispun de un număr crescut de personal permanent, sezonier sau zilier, activitatea se va organiza în ture, astfel încât lucrătorii să nu se intersecteze. Nu în cele din urmă, în campania agricolă de primăvară va fi urmărită aprovizionarea din timp cu „inputuri”, respectiv asigurarea în fermă a cantităţilor necesare de motorină, seminţe, îngrăşăminte şi substanţe de combatere a bolilor şi dăunătorilor.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI