Ministrul Sănătăţii:

Reaşezare a persoanelor care lucrează în Spitalul Judeţean

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, joi, după o vizită la Suceava, că a fost numit un management medical militar la Spitalul Judeţean Suceava, pentru că managementul interimar nu a făcut faţă.

„Am încercat să punem o echipă managerială care nu prea a mers, iar de astăzi avem un management medical şi militar, cu medici de la spitalele militare şi aici va rămâne şi secretarul de stat Oprea, care este şi general în rezervă, fost şef al Direcţiei Medicale a Armatei, medic chirurg la bază, care va rămâne cât e nevoie pentru a reface managementului SJU Suceava” a spus Nelu Tătaru.

El a spus că în cursul acestei săptămâni va urma o reaşezare a persoanelor care lucrează în Spitalul Judeţean Suceava.

„În acest moment nu ştie nicio secţie câţi sunt bolnavi, câţi sunt în autoizolare la domiciliu, sau câţi sunt prezenţi” a spus ministrul.

El a menţionat că în acest moment este o frică, dar trebuie să se ştie cu cine se va lucra.

„Va veni, într-o primă etapă, personal de la Iaşi” a spus Tătaru, care a arătat că pentru câteva zile va veni şefa clinicii ATI din Iaşi, care va repune bazele ATI în SJU Suceava, va veni un nou medic epidemiolog de la DSP Neamţ şi că încep să apară rezidenţi din ultimul an şi medici primari din diferite specialităţi.

„Medicii din SJU Suceava vor fi chemaţi etapizat de noul management care le va evalua starea de sănătate şi cea a locului de muncă” a spus ministrul.

El a spus că e nevoie de medicii din SJU Suceava, pentru că încă nu s-a încheiat perioada de creştere a acestei pandemii în România, arătând că abia apoi va fi o perioadă de stagnare, urmată de coborâre.

Ministrul a declarat că nu a fost testat tot personalul, că sunt medici confirmaţi pozitiv la domiciliu, că despre alţii nu se ştie nimic.

El a explicat că a lăsat o perioadă de adaptare pentru noul manager, dar că a văzut că treburile nu merg şi a luat decizia să-l schimbe.

„El încerca să facă un necesar, nu reuşea. Noi i-am demonstrat astăzi (joi – n.n.) că din 21 martie i-am trimis totul prin Unifarm. Până în acest moment primise 20.000 de măşti, 5000 de combinezoane. Ieri a cerut, astăzi a venit Plaquenil, 50 de cutii – 3000 de comprimate. Omul a înţeles că trebuie să facă un pas, noi am fost pregătiţi cu o echipă nouă, care să impună ordine şi rigoare” a spus ministrul.

Ministrul a spus că noul management al SJU Suceava nu a putut obţine niciun fel de informaţii de la vechea structură managerială interimară şi că din acest moment se reîncepe o evaluare a tot ceea ce a însemnat şi recoltări şi analize ale personalului din SJU Suceava, dar şi din celelalte spitale din judeţ şi că vor putea fi făcute analizele la SJU Suceava şi vor mai fi distribuite spre alte centre cum ar fi Cluj-Napoca, unde este o capacitate de testare care nu a fost acoperită.

Ministrul a mai declarat că nu intenţionează să transforme SJU Suceava neapărat în spital Covid şi că eventuala transformare va depinde de evoluţia epidemiei. El a precizat că în actuala perioadă toţi pacienţii care vin la spitalele din ţară sunt suspecţi de Covid. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: