Cea mai frumoasă zi

…Am lăsat în urmă multe zile frumoase. Dar cea mai frumoasă zi a fost cea de alaltăieri. Ba nu, cea de ieri! De fapt, acum, cele mai frumoase zile sunt acestea în care (încă?…) sunt bine, sănătos, iar ai mei – la fel.

În redacţie, cu poarta închisă, am mai rămas să lucrăm doar câţiva. Ne numărăm pe degetele unei mâini. (Şi noi pregătiţi ca, atunci când chiar nu se va mai putea altfel, să ne adăpostim în case şi să prestăm „telemuncă”). Ne numărăm şi, la fiecare nouă întâlnire, ne întrebăm (nu, nu doar din politeţe şi prietenie) dacă suntem bine.

O zi foarte frumoasă a fost cea în care mi s-a confirmat că un om pe care-l ştiu demult, căruia îi port un deosebit respect, nu a fost răpus de Coronavirus, aşa cum se bârfea prin târg şi pe reţele. Era chiar ziua în care MEC informase (tot după ce zvonuri fură ridicate în ţară la rang de informaţii precise) că n-a fost modificată structura anului şcolar. Cine şi mai ales de ce diseminează astfel de neadevăruri?!

Fiecare zi ce trece astfel e cea mai frumoasă fiindcă ar putea fi ultima. „Normală”, cel puţin. Dintr-o dată, în astfel de zile frumoase din urmă, mi-am amintit frumoase, tihnite duminici din timpul serviciului militar. Când brusc venea un ordin care te trimitea cine ştie unde, te storcea de vlagă, te umplea de praf sau noroi. De-atunci ştiu gustul pământului.

Cea mai frumoasă zi trebuie să fie cea de azi!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: