În condiţiile în care în judeţ vin numeroase persoane care trebuie să intre automat în carantină

Autorităţile sucevene fac cu greu faţă cererii de locuri de carantinare

Autorităţile sucevene trebuie să facă faţă unei noi provocări în situaţia în care judeţul este în carantină şi trebuie să urmărească respectarea prevederilor ordonanţelor militare, dar în acelaşi timp vin şi numeroase persoane din străinătate, care trebuie să fie introduse în carantină instituţionalizată.

În ultimele zile a crescut constant numărul persoanelor introduse în carantină.

Pentru comparaţie, vineri, numărul persoanelor în carantină instituţionalizată era de 639, în timp ce joi, de 625 de persoane, iar miercuri 589 de persoane.

Vineri mai erau disponibile 68 de locuri, faţă de 114 cât erau disponibile joi.

Sâmbătă, la prânz, erau deja la graniţele judeţului un autocar cu 66 de persoane, altul cu 40 de persoane de pe Aeroportul Cluj cu persoane care veneau din Anglia, iar dinspre Iaşi venea un alt autocar cu 29 de persoane. Pe Aeroportul Suceava erau aşteptate în cursul zilei de sâmbătă două avioane cu pasageri care urma să intre în carantină instituţionalizată.

În aceste condiţii, autorităţile sucevene încearcă să găsească locuri de cazare care să fie avizate şi de DSP Suceava pentru introducerea cetăţenilor respectivi în carantină instituţionalizată.

Cea mai mare problemă este legată de faptul că autorităţile nu au din timp nicio informaţie privind numărul persoanelor care ar urma să fie carantinare, iar toate acţiunile de găsire a noi locuri de carantinare se fac contracronometru. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: