PSD Suceava 2020

Pasagerii care vin pe Aeroportul Suceava din zone afectate de epidemia provocată de coronavirus vor fi plasaţi în carantină

Directorul DSP Suceava, Silvia Boliacu, face apel către suceveni să anunţe autorităţile sanitare dacă ştiu persoane care au venit din zone afectate de coronavirus.

Prima cursă aeriană venită duminică seara de la Bergamo nu a avut pasageri pentru care să se ia decizia plasării în carantină.

Directorul DSP Suceava, Silvia Boliacu, a declarat că în Aeroportul Suceava serviciul de permanenţă s-a dublat, în condiţiile în care sunt curse care vin direct din Italia, ţară care este afectată de epidemia cu coronavirus.

Ea a spus că acum în serviciul de permanenţă sunt doi medici pe aeroport, care vor face triajul, pasagerii vor completa chestionare, iar cei care vin din zone cu epidemie de coronavirus vor fi plasaţi în carantină, în spaţii stabilite anterior, spaţii care au fost verificate de medici şi corespund condiţiilor.

Silvia Boliacu a spus că aceşti pasageri vor fi investigaţi şi monitorizaţi pe perioada carantinei.

„Pasagerii vor fi întrebaţi, chestionaţi. Ne bazăm şi pe sinceritatea pasagerilor” a spus directorul DSP Suceava.

Boliacu a arătat că ar fi normal ca pasagerii să fie foarte transparenţi şi să spună exact care le este situaţia.

Ea a mai transmis că solicită sucevenilor care au informaţii despre persoane venite din zonele din Italia afectate de epidemia de coronavirus să anunţe DSP Suceava.

Premierul demis, Ludovic Orban, a declarat duminică, la Digi 24, că orice persoană care vine în România dintr-o zonă unde există un focar de infecţie cu coronavirus va sta în carantină timp de 14 zile şi a afirmat că sunt „în derulare” procedurile de achiziţie de echipamente şi medicamente.

În Italia sunt 11 localităţi plasate în carantină din cauza epidemiei de coronavirus din regiunile Lombardia şi Veneto: Vo Euganeo, Codogno, Castiglione d’Adda, Casarpusterlengo, Fombio, Maleo, Somaglia, Bertonico, Terranova dei Passerini, Castelgerundo, San Fiorano. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Orban este mai mult preocupat de alegerii anticipate decat de pericolul (posibil!) coronavirusului! Iar pe plan local vai si amar de capul institutiilor!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: