Primarul Ion Lungu vrea ca, din martie,

Orchestra de cameră „Simina Croitoru” să devină un proiect funcţional

 Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că avut, miercuri, la Bucureşti, discuţii concrete cu Simina Croitoru şi soţul ei cu privire la înfiinţarea la Suceava a Orchestrei de cameră „Simina Croitoru”.

„Ne dorim ca începând cu luna martie acest proiect să fie funcţional” a spus Lungu.

Reamintim că primarul Ion Lungu a anunţat, duminică, după încheierea manifestărilor dedicate sărbătoririi a 632 de ani de la atestarea documentară a Sucevei, că municipalitatea va înfiinţa o orchestră de cameră.

Lungu a arătat că manifestările dedicate sărbătoririi a 632 de ani de atestare documentară a oraşului s-au încheiat sâmbătă seara cu un concert extraordinar de muzică simfonică susţinut de pianistul Horia Mihail şi talentaţii violonişti Gabriel şi Simina Croitoru, acompaniaţi de Croitoru String Virtuosi Orchestra.

El a precizat că în acest context i-a propus Siminei Croitoru să sprijine municipalitatea pentru înfiinţarea unei orchestre de cameră la Suceava care să poarte numele Orchestra de cameră „Simina Croitoru”.

Primarul a spus că Simina Croitoru şi-a dat acordul pentru această iniţiativă.

Simina Croitoru este o violonistă de excepţie, care a obţinut multe premii naţionale şi internaţionale, fiind şi laureată a Festivalului „Lira de Aur”, care se desfăşoară de peste 30 de ani la Suceava, festival care este finanţat de municipalitate. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Felicitari pentru aceasta initiativa! Dar cu strazi asfaltate, betonate si curate ar fi si mai bine.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: