Ministerul Apelor şi Pădurilor nu a dat bani pentru un sediu al Gărzii Forestiere Suceava

La capitolul destinat achiziţiilor de mijloace fixe, asigurarea resurselor financiare de către ordonatorul principal de credite, respectiv Ministerul Apelor şi Pădurilor, s-a realizat cu dificultate, se arată într-o informare privind activitatea Gărzii Forestiere Suceava în anul 2019. Informarea, care este semnată de inspectorul-şef Mihai Găşpărel, reliefează că dificultatea în cauză se referă inclusiv „la achiziţionarea unui imobil în care să se desfăşoare activitatea instituţiei”.

În fundamentarea bugetară a cheltuielilor de capital pe anul 2019, instituţia regională cu sediul în Suceava a solicitat alocarea de credite bugetare în valoare de 6,2 milioane de lei, în timp ce Ministerul Apelor şi Pădurilor „a reuşit să repartizeze, pentru acest titlu de cheltuială, credite bugetare în sumă de 92.000 de lei”.

Cu aceste resurse financiare s-au achiziţionat două instrumente de măsurat înălţimi/ transponder, o staţie grafică, două laptopuri, patru desktopuri şi un aparat multifuncţional. De cealaltă parte, în anul 2019, fondurile alocate cu destinaţia activitate curentă au acoperit integral necesităţile financiare ale instituţiei, fiind achiziţionate obiecte de inventar şi uniforme de serviciu pentru personalul silvic, în valoare de 156.000 de lei. În cele din urmă, pentru pregătirea profesională a personalului suma alocată a fost de doar 5.000 de lei. Banii au luat calea plăţii serviciilor de pregătire profesională pentru cinci funcţionari publici. Aceasta cu menţiunea că serviciile de cazare ocazionate de participarea la cursurile de pregătire profesională au mai costat 15.000 de lei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI