Expoziţie de documente voievodale din Moldova

> Ea este organizată cu ocazia împlinirii a 632 de ani de la atestarea documentară a Cetăţii de Scaun a Sucevei

 Muzeul Naţional al Bucovinei (MNB), prin Serviciul Cetatea de Scaun a Sucevei, organizează microexpoziţia „Documente voievodale din Moldova, secolele XIV-XVI”.

Potrivit unui comunicat al MNB, evenimentul are loc cu ocazia împlinirii a 632 de ani de la atestarea documentară a Cetăţii de Scaun a Sucevei.

În cadrul microexpoziţiei sunt expuse facsimile după documente emise de cancelaria domnească în sec. XIV-XVI, însoţite de traducerile aferente.

Documentele sunt însoţite de pecetea cu stema Moldovei, ele fiind conservate în colecţia Muzeului Naţional al Bucovinei, care a împlinit recent 120 de ani de la înfiinţare. Documentele provin din achiziţii şi donaţii.

Din cuprinsul lor aflăm informaţii legate de relaţiile diplomatice dintre voievozii Ţărilor Române şi regatele ţărilor vecine, despre relaţiile economice, depunerea jurământului de vasalitate, împrumuturi, danii, titluri de proprietate.

Expoziţia „Documente voievodale din Moldova, secolele XIV-XVI” este deschisă publicului până la 12 martie a.c., la Casa Custodelui de la Cetatea de Scaun a Sucevei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: