În Suceava

Fântână arteziană „cântătoare” şi două statui noi

>Modernizarea fântânii din centrul Sucevei va costa 1,77 milioane de lei, iar cu busturile fostului primar Franz Cavaler de Loges şi cel al domnitorului Alexandru Ioan Cuza se vor cheltui câte 15.000 de euro pentru fiecare

Fântâna arteziană din centrul municipiul Suceava va fi spusă lucrărilor de modernizare. Primarul Ion Lungu a anunţat că anul trecut a fost demarată o campanie de reabilitare a obiectivelor de acest fel din municipiu, iar după fântânile arteziene din prejma sediului Primăriei şi de la „Nordic”, în 2020 a venit rândul celei de lângă blocul „Union”, unde a fost amplasat şi logoul „Iubesc Suceava”.

„Vrem să facem o fântână arteziană cântătoare, frumoasă, atrăgătoare în centrul municipiului Suceava. Pe de o parte, de aceasta ar urma să se bucure sucevenii, iar pe de altă parte, ar urma să fie şi un punct de atracţie turistică pentru cei care vin prin oraş” a spus primarul Sucevei. Valoarea lucrărilor este apreciată la 1,77 de milioane de lei, execuţia efectivă urmând a dura 4 luni.

Edilul-şef a informat şi că în capitala de judeţ vor fi amplasate şi două noi statui. Este vorba despre bustul lui Franz Cavaler de Loges, fost primar al Sucevei, care va străjui sediul Primăriei, cât şi despre cel a domnitorului Alexandru Ioan Cuza, care va fi amplasat pe o alee centrală a municipiului.

„Primul bust, al primarului Franz Cavaler de Loges, este prins ca finanţare în bugetul local şi îl vom amplasa la Primărie, în ideea că este omul care a transformat Suceava din târg în oraş, introducând energie, apă şi celelalte utilităţi. La solicitarea Asociaţiei Naţionale a Cadrelor Militare în Retragere şi în Rezervă, al doilea este bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza, care va fi amplasat pe o alee, într-o piaţetă, unde să putem depune coroane cu prilejul aniversării Micii Uniri de pe 24 ianuarie” a precizat Ion Lungu. Fiecare bust şi soclu vor costa în jur de 15.000 de euro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: