Casa de Pensii Suceava a plătit Franţei şi Germaniei 468.000 de lei, cheltuieli de spitalizare pentru trei accidente de muncă

 > În şase situaţii, despăgubirile achitate de CJP pentru decesele cauzate de accidentele de muncă din ţară s-au ridicat la 113.00 de lei

O sumă de 182.746 de lei a decontat, în perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2019, Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Suceava, cu titlu de cheltuieli pentru reabilitarea medicală a asiguraţilor care au suferit un accident de muncă sau o îmbolnăvire profesională.

Aşa se precizează în Raportul de activitate a CJP, potrivit căruia, în anul trecut, instituţia a luat în evidenţe 69 de accidente de muncă. Nouă dintre acestea s-au soldat cu decesul persoanei asigurate în sistemul de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale, în intervalul amintit Direcţia de Sănătate Publică confirmând şi şapte cazuri de îmbolnăviri profesionale. Astfel, Casa Judeţeană de Pensii Suceava a acordat compensaţii pentru atingerea integrităţii corporale în trei cazuri în care persoanele respective au rămas cu deficienţe de pe urma accidentelor de muncă sau a îmbolnăvirilor profesionale. Compensaţiile cu pricina au însumat 22.100 de lei, în alte şase situaţii, despăgubirile pentru decesele determinate de accidente muncă ridicându-se la 113.00 de lei. Pe de altă parte, pentru angajatorii cu sediul social în judeţul Suceava, Casa Judeţeană de Pensii a decontat 277.170 de lei însemnând indemnizaţii pentru incapacitate de muncă temporară cauzată de accidente de muncă. În perioada 1 ianuarie – 31 decembrie 2019, pentru 383 de asiguraţi, în medie, pe lună, din Fondul pentru accidente de muncă şi boli profesionale, CJP Suceava a plătit pensii de invaliditate şi de urmaş a căror valoare totală a fost de 2,93 de milioane de lei. În cele din urmă, potrivit raportului de activitate, în 2019, în cazul a trei evenimente înregistrate ca accidente de muncă, Casa de Pensii Suceava a rambursat către statul francez şi statul german 468.000 de lei reprezentând cheltuieli de spitalizare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: