Ministrul Muncii a semnalat probleme privind plata pensiilor în judeţul nostru din cauza CEC Suceava

> „Vrea toată ţara, dar nu vrea CEC Suceava” a spus Violeta Alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a anunţat zilele trecute, pe pagina sa de Facebook, că erau probleme legate de plata pensiilor în judeţul Suceava pentru că „CEC Suceava nu doreşte să ajutăm oamenii”.

„Faci tot posibilul să fie banii trimişi cât mai repede pensionarilor după sărbători, din momentul în care aceştia sunt în cont la Poştă/la Bănci şi, când lucrurile se mişcă… CEC Suceava nu doreşte să ajutăm oamenii. CEC Suceva are de făcut documente 2 zile de când intră banii. Vrea toată ţara dar nu vrea CEC Suceava. Ne-a informat fostul Ministru MC Budăi/PSD că nu doreşte, nu trebuie grăbit nimic. PSD nu este de acord să ajungă banii mai devreme la pensionari. E scrupulos, ţine la proceduri. Se bucură dacă poate să blocheze sau să întârzie ceva. Eu ţin la oameni” a scris Violeta Alexandru.

Peste 12.000 de pensionari din judeţul Suceava erau, la sfârşitul săptămânii trecute, afectaţi de problemele virării pensiilor în judeţ.

Directorul Casei de Pensii Suceava, Constantin Boliacu: Doar CEC Bank nu a virat banii pe cardurile pensionarilor, motivând o anexă la contract care prevede ca operaţiunea să fie făcută în data de 14 a fiecărei luni

Directorul Casei de Pensii (CJP) Suceava, Constantin Boliacu, a declarat, vineri, că situaţia generată de neplata pensiilor către pensionarii cu carduri la CEC Bank este legată de faptul că în contract se specifică data de 14 a lunii pentru virarea banilor pe carduri.

„În anexa la contract, plata pensiilor pe card se face în data de 14 ale lunii” a spus Boliacu.

El a arătat că CJP Suceava a virat mai repede banii pentru plata pensiilor pentru că „după sărbători tot pensionarul are nevoie de bani”.

„Noi am virat mai repede banii, fiind după sărbători, când oamenii au nevoie de bani. Am alimentat contul de la bancă de ieri şi de azi. Toate băncile plătesc, numai CEC Bank spune că respectă data de 14, pentru că aşa cere conducerea centrală a CEC. Nu e numai la Suceava, ci în toată ţara” a precizat Constantin Boliacu.

El a arătat că a informat conducerea de la Bucureşti de această situaţie, pentru că datoria Casei Judeţene de Pensii este să apere interesele pensionarilor.

Boliacu a spus că în judeţul Suceava sunt 12.400 de pensionari cu carduri la CEC Bank.

CEC Bank susţine că pensionarii suceveni şi-au primit pensiile pe carduri vineri, începând cu ora 13.19

CEC Bank a anunţat, vineri, că a făcut plata pensiilor către sucevenii care le primesc pe cardurile băncii.

Într-un comunicat de presă, CEC Bank a transmis că a încasat pensiile aferente judeţului Suceava de la Casa Naţională de Pensii Publice prin trei OP-uri efectuate vineri, 10 ianuarie 2020, orele 10.55 (două OP-uri) şi 11.24, după ce în spaţiul public au apărut informaţii potrivit cărora se înregistrau întârzieri la plata pensiilor în Suceava.

Banca precizează că a efectuat cu rapiditate plata pensiilor, sumele fiind deja disponibile în conturile pensionarilor începând cu ora 13.19, susţinând că efectuează plăţile către pensionari în cel mai scurt timp posibil de la momentul primirii sumelor aferente. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: