Alexandru Băişanu (Forţa Naţională):

PNL aruncă pe piaţă teme false, ca alegeri parlamentare anticipate sau alegerea primarilor în două tururi

> Lumea vrea să afle când încep autostrăzile şi din ce bani, care este gradul de colectare sau cel de îndatorare, arată deputatul sucevean

Vicepreşedintele Partidului Forţa Naţională, deputatul de Suceava Alexandru Băişanu, a declarat, luni, că discuţiile pe care le lansează PNL privind organizarea de alegeri anticipate şi alegerea primarilor în două tururi sunt doar „petarde politice” pentru a îndepărta dezbaterea publică de principalele probleme ale guvernării, de la realizarea de autostrăzi sau de ce se împrumută Guvernul cu sume mai mari decât o făcea PSD.

„Discuţiile lansate de PNL sunt petarde politice, sunt teme pe care nu le va realiza” a spus Băişanu.

El a explicat că în ceea ce priveşte două tururi de scrutin pentru alegerea primarilor, ideea nu este susţinută nici de UDMR, nici de PSD şi nici de PNL, pentru că aceste trei partide şi-ar pierde primarii în jumătate din localităţi.

„Singurii care doresc revenirea la alegerea primarului în două tururi de scrutin sunt partidele mici. Partidele mari, cu primari în funcţie de 20 de ani, se tem că vor pierde jumătate din primari pentru că nu vor fi votaţi de alegători” a spus Băişanu.

El a mai arătat că inclusiv data de 14 iunie, avansată de premierul Ludovic Orban, este neconstituţională, pentru că expiră mandatele primarilor şi consilierilor locali şi judeţeni.

Liderul Partidului Forţa Naţională a mai spus că şi propunerea ca alegerile parlamentare anticipate să fie organizate simultan cu cele locale, în 14 iunie, este „un balon de săpun”.

Alexandru Băişanu a explicat că există o decizie a Curţii Constituţionale prin care se interzice organizarea de alegeri locale şi parlamentare în acelaşi timp şi că este aberant să organizezi alegeri parlamentare anticipate cu 3 luni înainte de declanşarea procedurilor pentru organizarea alegerilor parlamentare la termen.

„Ei vor doar să distragă atenţia de la problemele reale, respectiv lipsa de coerenţă a guvernării. Ei evită să ne spună când încep să facă autostrăzile şi cu ce bani, evită să ne spună de ce nu se alocă 6% din PIB pentru educaţie astfel încât copiii să nu mai fie nevoiţi să înveţe în schimburi sau în clase simultane, să beneficieze de o masă caldă şi de after-school, pentru ca părinţii să nu mai plătească profesori care să lucreze cu copiii” a spus Alexandru Băişanu.

Vicepreşedintele Partidului Forţa Naţională a mai declarat că ar vrea ca guvernanţii să spună populaţiei cum va evolua PIB-ul ţării, care este gradul de colectare, care este gradul de îndatorare şi de ce se împrumută Guvernul PNL mai mult decât cel al PSD.

Alexandru Băişanu a arătat că electoratul ştie cum va vota – acum sau peste 3 luni –, dar poate că celor din PNL le este frică că până în noiembrie 2020 eşecul guvernării va fi vizibil şi va duce la un rezultat slab în alegerile parlamentare.

„Văd că Guvernul PNL face cam la fel ce a făcut şi Guvernul PSD. Doar au schimbat fotoliile. Unul slab de la PSD a fost înlocuit cu unul şi mai slab de la PNL. Doar culorile s-au schimbat, politica e aceeaşi” a conchis Alexandru Băişanu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: