Noi uniforme la SJU Suceava

> Vasile Rîmbu a anunţat revenirea la culoarea albă pentru medici şi asistenţi medicali: Albul rămâne o culoare asociată cu puritatea, seriozitatea şi perfecţiunea, care sunt idealuri către care tinde Spitalul Judeţean Suceava

Conducerea Spitalului Judeţean Suceava a luat decizia de a schimba uniformele personalului şi a le aduce pe aceleaşi culori în funcţie de diversele ocupaţii din spital.

Managerul SJU Suceava, ec. Vasile Rîmbu, a declarat că personalul medical, medicii şi asistenţii medicali, vor purta uniforma tradiţională a medicilor, halatul alb, folosit de peste o sută de ani în lumea medicală.

Rîmbu a explicat că, din punct de vedere al igienei, halatul alb are două avantaje: petele de sânge sau de murdărie sunt uşor de observat, iar albul nu ridică probleme în sterilizarea la temperaturi ridicate.

El a spus că o altă motivaţie este legată de ştiinţa colorimetriei.

„Potrivit acesteia, albul predispune persoana la dăruire, la deschidere, la deplinătatea gândirii, unitate, integritate şi puritate, adică are un efect benefic asupra pacienţilor. Albul rămâne o culoare asociată cu puritatea, seriozitatea şi perfecţiunea. Sunt idealuri către care tinde Spitalul Judeţean Suceava” a spus Rîmbu.

El a menţionat că uniformele vor fi introduse de la 1 ianuarie 2020.

În cadrul conferinţei de presă de miercuri au fost prezentate şi uniformele respective. Astfel, asistenţii medicali de la Maternitate vor purta culoarea roşie, infirmierele din spital vor avea uniforme de culoare albastră, infirmierele de la Obstetrică-Ginecologie culoarea mov, îngrijitoarele din spital, culoarea verde, îngrijitoarele din Obstetrică-Ginecologie, albastru închis.

Medicii şi asistenţii medicali vor avea uniformă albă, iar asistenţii vor avea înscris pe piept „Asistent medical”.

„Am făcut un efort pentru a le achiziţiona, dar vrem să dăm un plus se seriozitate, de aplecare şi de respect faţă de profesie şi faţă de pacienţi” a spus Rîmbu.

El a menţionat că sunt achiziţionate bluze, pantaloni, fuste, papuci specifici şi bonete, suma alocată fiind de 230.000 de lei. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: