Un punct de vedere

La alegerile prezidenţiale urmează turul doi

Alegerile prezidenţiale alături de alegerile parlamentare şi locale care angajează întreaga populaţie de la 18 ani şi până la vârstele cele mai înalte înseamnă organizare, reguli şi norme clare, cheltuieli. Mai înseamnă democraţie. Aici se încadrează alegerile prezidenţiale la care participă şi românii din diaspora şi care în prezent au urcat la cel mai mare număr de persoane din întreaga noastră istorie. Democraţia este importantă, dar este şi scumpă.

În ziua de 10 noiembrie au avut loc alegerile prezidenţiale în România, care pentru cei din afara graniţelor au început cu trei zile înainte. Rolul organizării acestor alegeri i-a revenit partidului aflat la guvernare şi anume PNL-ului. A coincis cu instalarea noului guvern format din membrii PNL, conduşi de domnul prim-ministru Ludovic Orban. Persoana din centrul tuturor activităţilor politice a fost domnul Klaus Werner Iohannis, unul dintre cei 14 candidaţi pentru rangul de Preşedinte al României.

 În locul organizării unor dezbateri sau confruntări între cei 14 candidaţi la alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie, domnul Preşedinte a organizat o adunare a liberalilor la Râmnicu Vâlcea şi anume în ultima zi a campaniei electorale. Şi la această întâlnire cu liberalii, ca şi la toate celelalte, domnul Klaus Werner Iohannis a vorbit numai despre răul pe care l-a făcut PSD-ul românilor. Exprimările sunt mereu aceleaşi şi mereu neadevărate: ..„Acest PSD a condus România 30 de ani şi a făcut mult rău românilor”, „…rezultatul PSD-ist este zero”, PSD a urmărit „să acapareze tot sistemul de justiţie”, „…guvernarea toxică a PSD” ş.a.m.d. La ultima adunare publică a PNL-iştilor de la Râmnicu Vâlcea, domnul Preşedinte ne-a spus ce i-au cerut cetăţenii: …„Să ne scăpaţi de PSD!”.

La aceeaşi întâlnire publică, adresându-se domnului prim-ministru, domnul preşedinte a folosit formularea „Domnule Ludovic I”, de unde deducem că domnia sa are în vedere şi o a doua guvernare PNL, de data aceasta în frunte cu Ludovic al II-lea!, adică acelaşi Ludovic Orban.

 Este firesc să se organizeze adunări electorale, să fie prezentate mesaje politice şi să fie ponegriţi adversarii politici, în cazul de faţă PSD-ul şi liderii săi.

 Ceea ce deranjează cel mai mult şi aduce şi mari dezavantaje domnului Preşedinte sunt exagerările, violenţa verbală şi de conduită şi în primul rând neadevărurile.

Să nu fi auzit domnul Preşedinte de majorarea salariilor şi pensiilor, de ajutoarele sociale pe diverse categorii sociale, de sprijinul financiar acordat agricultorilor, de alocaţiile din domeniul educaţiei etc.? Să nu fi aflat domnul Preşedinte de cheltuielile făcute din bugetul statului român pentru repetatele vizite pe care le-a făcut împreună cu doamna Carmen Iohannis în multe state din lume, începând cu SUA?

După trecerea moţiunii de cenzură a PNL şi urcarea la guvernare a Guvernului Ludovic Orban a urmat instalarea noilor miniştri şi cu acest prilej s-a vorbit exagerat de mult despre „greaua moştenire”. Nu este o conduită politică nouă, dar şi aici exagerările compromit pe cei ce le folosesc. Cetăţeanul român este şi instruit şi cu bună cuviinţă, deşi nu are abilităţi politice precum o demonstrează mulţi politicieni, unii în Parlament din anii 1996 sau 2000.

Intrăm în Campania electorală cu cei doi candidaţi, votaţi de cetăţenii români în ziua de 10 noiembrie 2019: Klaus Werner Iohannis – cu 39% voturi şi Viorica Dăncilă – cu 22,5% voturi (primele date). Nu-i mai prezentăm din nou şi nici nu mai aducem argumente pentru susţinere sau combatere. Cetăţenii români sunt în măsură şi este de datoria dumnealor să-şi aleagă preşedintele României pentru următorii 5 ani. Şi în ziua votării, domnul preşedinte nu s-a putut abţine şi a declarat: „Niciodată românii n-au votat atât de mulţi împotriva PSD-ului”, „Urmărim îndepărtarea definitivă a PSD-ului de la guvernare”, „În turul doi să înlăturăm PSD-ul de la Putere”, „Războiul cu PSD nu s-a terminat” ş.a.

 Aşteptăm să se termine cu „gălăgia” aceasta politică şi oamenii din administraţie, din fruntea Ţării şi a judeţelor, oraşelor şi comunelor să treacă la activităţi economic-sociale, de administraţie, educaţie, sănătate şi cultură în interesul cetăţeanului român care susţine financiar domeniile finanţate bugetar. Socotim necesară intrarea în normalitate privind rolul şi îndatoririle fiecărui cetăţean de la ţăranul din satul Burla şi până la Preşedintele Ţării. Esenţiale în viaţa societăţii româneşti rămân munca, respectarea regulilor şi a normelor sociale şi buna comunicare între semeni în toate comunităţile rurale şi urbane.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: