Percheziţii pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabandă

36 de percheziţii domiciliare au fost efectuate, ieri, în judeţele Iaşi, Suceava şi Botoşani, într-un caz care vizează destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în săvârşirea infracţiunii de contrabandă, cauza fiind instrumentată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Iaşi.

Potrivit DIICOT, începând cu luna ianuarie 2019, a fost constituit un grup infracţional organizat, ai cărui membrii au acţionat, în mod coordonat, în ceea ce priveşte achiziţionarea din Republica Moldova şi Ucraina a unor cantităţi importante de ţigarete provenind din contrabandă, pe care le-au depozitat şi comercializat către diverşi cumpărători, în principal pe raza judeţului Iaşi.

Ancheta a evidenţiat că după primirea şi depozitarea ţigaretelor de contrabandă, liderul grupului infracţional proceda la distribuirea acestora către ceilalţi membri şi la colectarea banilor rezultaţi din valorificarea ţigaretelor.

De asemenea, liderul grupării indica preţul minim de distribuire a ţigaretelor către ceilalţi membri, care la rândul lor adăugau propriile procente la preţul de vânzare către cumpărători.

La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Iaşi urma să fie aduse, în vederea audierii, 25 de persoane. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: