Dispensar, şcoală şi grădiniţă, inaugurate în comuna Pătrăuţi

> Primarul Adrian Isepciuc: Când am fost ales, am înţeles că oamenii vor investiţii > Prefectul Mirela Adomnicăi: Aţi făcut în trei ani cât alţi primari în trei mandate

Trei obiective au fost inaugurate, marţi, la Pătrăuţi: un dispensar medical, o grădiniţă cu program normal şi o şcoală. Inaugurarea s-a efectuat în prezenţa prefectului de Suceava, Mirela Adomnicăi, a senatorului PSD Virginel Iordache şi a şefului ISJ Suceava, Gabriela Mihai.

Primarul de Pătrăuţi, Adrian Isepciuc, a declarat că totul a început cu o ambiţie tinerească în 2016, când s-a decis să candideze la funcţia de primar.

El a declarat că şi-a pus toată energia în slujba cetăţeanului şi că în 5 iunie 2016 cetăţenii i-au transmis că vor investiţii în comună şi că atunci şi-a spus că vorbele din pliante şi din mediul online trebuie puse în aplicare.

Primarul a arătat că imediat a accesat proiecte prin PNDL, iar comuna a obţinut finanţare pentru modernizare dispensar medical, modernizare grădiniţă, modernizare şcoală gimnazială şi pentru apă-canal şi staţie de epurare, iar în prima parte a anului 2018 s-au făcut licitaţiile şi s-a început implementarea.

La dispensarul medical, valoarea investiţiei este de 142.000 de euro, lucrările constând în consolidarea clădirii, în schimbarea acoperişului, înlocuirea instalaţiilor, realizarea de instalaţii sanitare şi grupuri sanitare.

El a mulţumit consilierilor locali, proiectanţilor, constructorului, Guvernului României şi cetăţenilor.

Primarul a spus că investiţiile care s-au realizat sau urmează să se finalizeze în comună se ridică la patru milioane de euro, din fonduri europene şi fonduri guvernamentale, care reprezintă veniturile comunei pe 21 de ani.

Senatorul PSD Virginel Iordache a declarat că dacă până mai ieri comuna Pătrăuţi era renumită pentru monumentul istoric şi pentru cabana Pătrăuţi, acum comuna Pătrăuţi este o localitate urbanizată, ceea ce s-a făcut cu multă muncă.

El a felicitat autorităţile locale, pentru că altfel nu se puteau realiza investiţiile.

„A investi astăzi în educaţie prin şcoală, în sănătate prin dispensar este un lucru firesc, ce costă mult efort şi mulţi bani” a spus Iordache, care a subliniat că nu se puteau face fără sprijin guvernamental.

Prefectul de Suceava, Mirela Adomnicăi, a spus că este într-o postură ingrată, reprezentând un guvern ce a fost demis prin moţiune de cenzură (luni fiind învestit un nou guvern), dar că se bucură că în ultimele zile de mandat participă la inaugurarea a trei obiective finanţate de guvernul pe care ea l-a reprezentat.

Ea a subliniat că trebuie aduse mulţumiri şi guvernului care a alocat fonduri şi a menţionat că guvernul alocă, dar nu pune şi în traistă, iar fără muncă nu se poate finaliza nimic, iar primarul a muncit şi a reuşit să finalizeze trei investiţii.

Mirela Adomnicăi a mai spus că îi urează primarului ca noul guvern să finanţeze şi proiectul de apă-canal şi staţie de epurare, astfel încât locuitorii să beneficieze şi de aceste utilităţi.

Ea a arătat că primarul din Pătrăuţi a reuşit în 3 ani să aibă realizări cât alţi primari în trei mandate.

Primarul din Pătrăuţi, Adrian Isepciuc, a spus la inaugurarea grădiniţei cu program normal că investiţia, în valoare de 130.000 de euro, a fost finanţată de Guvernul României prin PNDL.

Lucrările au constat în consolidarea fundaţiei clădirii, consolidarea pereţilor, înlocuirea parţială a planşeului, schimbarea în totalitate a acoperişului, dar şi construcţia de grupuri sanitare.

Totodată, au fost realizate instalaţii de încălzire, instalaţii sanitare şi grupuri sanitare.

Beneficiari ai investiţiei sunt circa 60 de copii din trei grupe.

Inspectorul şcolar general al judeţului Suceava, Gabriela Mihai, a declarat că şi copiii din comuna Pătrăuţi merită condiţii foarte bune pentru a învăţa.

Ea a subliniat că unul dintre cei care merită aprecieri este primarul comunei, în care oamenii au avut încredere, arătând că acesta, deşi e tânăr, ştie să scrie un proiect, ştie să vadă necesităţile unei comune şi ştie să privească spre viitor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Publicitate

 

Sumarul ediţiei: