Peste 1400 de controale efectuate de inspectorii sanitari suceveni în luna septembrie

Peste 1400 de controale au fost efectuate de inspectorii sanitari suceveni în cursul lunii septembrie, în urma cărora au fost aplicate 19 amenzi în valoare totală de 49.600 de lei şi şapte avertismente.

Directorul executiv al DSP Suceava, medicul Liliana Grădinaru, a precizat, recent, într-un comunicat de presă, că inspectorii din cadrul Serviciului Control în Sănătate Publică au efectuat în luna septembrie controale în unităţi din categoria alimentare şi nealimentare, au făcut recomandări şi au aplicat pentru neconformităţile sancţiuni contravenţionale şi avertismente.

Printre neconformităţile constatate cu ocazia acestor controale se numără neasigurarea în unităţile de alimentaţie publică a circuitelor funcţionale impuse de normele de igienă în vigoare, lipsa din dotarea unităţii a produselor biocide, îndepărtarea deşeurilor zootehnice pe alte locuri decât cele prevăzute de legislaţia în vigoare, neconformităţi în amenajarea adăposturilor pentru animalele şi păsările crescute în gospodăria proprie, neefectuarea operaţiunilor de dezinfecţie, dezinsecţie, deratizare, neasigurarea controlului şi înregistrării temperaturii de funcţionare a spaţiilor frigorifice, neefectuarea lucrărilor periodice de reparaţii şi de igienizare a unităţii, lipsa documentelor de reglementare sanitară, neetichetarea produselor alimentare în conformitate cu prevederile legale în vigoare, neasigurarea de către angajator a controlului medical periodic al lucrătorilor şi lipsa cursurilor de însuşire a noţiunilor fundamentale de igienă. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: