La Spitalul Judeţean Suceava

Lucrările de amenajare a laboratorului de medicină nucleară şi de construcţie a patru noi săli de operaţii au început

 > Managerul Vasile Rîmbu: Am finalizat ambulatoriul şi am trecut să facem alte investiţii

 Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, ec. Vasile Rîmbu, a anunţat, ieri, că au început lucrările de amenajare a laboratorului de medicină nucleară în spaţiul în care a funcţionat ambulatoriul de specialitate, iar deasupra blocului operator se lucrează la extinderea acestuia pe verticală cu patru noi săli de operaţii.

„Am dat în folosinţă noul ambulatoriu integrat de specialitate, dar momentul felicitărilor a trecut şi am trecut la alte investiţii necesare pentru pacienţi: laboratorul de medicină nucleară şi extinderea blocului operator cu patru noi săli de operaţii” a declarat Vasile Rîmbu, care a menţionat că sunt în curs de finalizare lucrările de amenajare şi extindere a Ambulatoriului de boli infecţioase pentru copii şi adulţi.

Consiliul Judeţean Suceava a aprobat în şedinţa din luna septembrie amenajarea laboratorului de medicină nucleară din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Suceava, cu suma de 22,2 milioane de lei.

Laboratorul de medicină nucleară va fi amenajat pe o suprafaţă de circa 800 mp, din care pe 344 mp sunt montate aparatele în spaţiile eliberate din ambulatoriul integrat, care funcţionează în noua clădire.

Finanţarea înfiinţării laboratorului de medicină nucleară are componenta de construcţii-montaj de 8,4 milioane de lei, iar diferenţa de circa 14 milioane de lei reprezintă dotări, în principal PET-CT şi SPET-CT.

De remarcat este că spaţiile conexe sunt foarte costisitoare, întrucât vor trebui „îmbrăcate” în plumb.

În ceea ce priveşte extinderea pe verticală a blocului operator, aceasta va duce la înfiinţarea a patru noi săli de operaţii care vor avea dimensiunea de aproximativ 60 mp, fiind mai mari decât cele existente, dar vor fi create şi spaţii anexe corespunzătoare.

Investiţia constă în extinderea capacităţii funcţionale a corpului D prin supraînălţarea cu un nivel, realizându-se un spaţiu nou, în conformitate cu legislaţia în vigoare şi standardele internaţionale privind eficientizarea serviciilor medicale chirurgicale.

Valoarea totală a investiţiei cu TVA este de 29,6 milioane de lei, din care construcţii-montaj 18,2 milioane de lei, urmând să fie realizată în 18 luni. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: