Din 2014 şi până în prezent au fost înregistrate 185 de cazuri de agresiune la adresa personalului silvic

> Doi silvicultori şi-au pierdut viaţa, iar mulţi alţii au avut nevoie de spitalizare

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva, printr-un comunicat de presă emis zilele acestea, face unele precizări ca urmare a apariţiei, în spaţiul public, a unui comunicat comun din partea mai multor organizaţii de mediu.

Astfel, Romsilva „apreciază solidarizarea organizaţiilor non-guvernamentale de mediu cu silvicultorii, după ce un al doilea pădurar şi-a pierdut viaţa, în interval de o lună, în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu, apărând integritatea pădurii” arată sursa citată.

Potrivit Romsilva, începând cu anul 2014 şi până în prezent, Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva a înregistrat 185 de cazuri de agresiune la adresa personalului silvic, doi silvicultori pierzându-şi viaţa, iar mulţi alţii având nevoie de spitalizare.

„Ne exprimăm regretul că anumite organizaţii de mediu interpretează declaraţii ale conducerii executive ale Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, într-un moment de doliu pentru corpul silvic” menţionează sursa citată.

Directorul general al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, Gheorghe Mihăilescu, a folosit cuvântul „societate”, referindu-se la societatea în întregul acesteia, nicidecum la o parte a acesteia, precizează Romsilva.

Potrivit instituţiei, în numeroase rânduri, Gheorghe Mihăilescu a lansat invitaţii organizaţiilor de mediu pentru un dialog real, verificări comune ale aspectelor semnalate de acestea şi a susţinut procesul de transparentizare a activităţii, prin oferirea tuturor elementelor necesare pentru informarea corectă şi educarea publicului.

„Un dialog real şi permanent, transparenţa şi solicitarea informaţiilor relevante pot evita lansarea de acuzaţii nefondate în spaţiul public, care pot afecta reputaţia şi imaginea întregului corp silvic. În acelaşi timp, conducerea executivă a Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva manifestă toleranţă zero pentru orice abatere de la lege a propriilor angajaţi” mai arată comunicatul.

„Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva îşi manifestă permanent disponibilitatea pentru dialog cu organizaţiile de mediu, deplina transparenţă în relaţia cu societatea civilă, presa şi publicul interesat de cunoaşterea cu adevărat a muncii şi eforturilor depuse de silvicultori pentru creşterea şi protejarea pădurilor”, mai menţionează sursa citată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: