Senatorul Ioan Stan trage concluziile guvernării PSD

Preşedintele Organizaţiei Judeţene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a prezentat, vineri, într-o conferinţă de presă, realizările guvernării PSD din ultimii trei ani, arătând că aceasta a fost una eficientă şi că, în ciuda obstacolelor din partea preşedintelui Klaus Iohannis şi a opoziţiei, a reuşit să aibă realizări remarcabile.

„S-a închis un nou capitol în activitatea politică a PSD ca urmare a moţiunii de cenzură susţinute de şase partide politice şi câţiva «binevoitori» şi PSD a părăsit actul de guvernare. Guvernul PSD a fost un guvern eficient şi ar fi fost şi mai eficient şi mai performant dacă şi-ar fi încheiat întreg mandatul, un mandat care s-ar fi încheiat în decembrie 2020”, a spus Ioan Stan.

El consideră că acest guvern ar fi fost şi mult mai eficient dacă preşedintele Klaus Iohannis nu ar fi început din prima zi, ieşind în stradă şi provocând mulţimea, spunând că acest guvern este unul care nu reprezintă interesele României, un guvern cu intenţii odioase.

„Sigur, activitatea guvernului a fost de multe ori perturbată”, a spus senatorul social-democrat.

Stan a amintit că Iohannis a adus prejudicii grave imaginii României când a spus că Guvernul României nu este în stare să ducă la bun sfârşit Preşedinţia rotativă a Consiliului Uniunii Europene, fapt infirmat de realitate, dar că apoi „s-a împăunat” cu rezultatele guvernului.

Liderul PSD Suceava a mai declarat că încă de la începutul mandatului, preşedintele României a spus că nu vor fi bani de pensii şi salarii, că nu sunt reale datele institutelor de statistică şi că acum îl sfătuieşte pe preşedinte să spună că vor fi crescute pensiile, salariile şi PIB-ul ţării.

Potrivit lui Ioan Stan, în această guvernare România a avut o creştere economică destul de importantă, fiind şi pe primul loc în UE, PIB-ul a crescut cu 35 la sută, câştigul salarial mediu a crescut cu 33 la sută, punctul de pensie care a avut o creştere de 45 la sută, pensia minimă a crescut cu 76 la sută.

El a respins şi acuzaţiile că acest guvern a blocat şi nu a susţinut judeţul Suceava, arătând că pârtia de la Câmpulung Moldovenesc a fost finalizată şi că a fost realizat cadrul legislativ pentru continuarea investiţiei pe tronsonul al doilea, sau că prin PNDL 2 judeţul Suceava a primit cea mai mare sumă, de 926 de milioane de lei, pentru proiecte pentru şcoli, grădiniţe, creşe, cămine culturale, apă-canal, drumuri comunale şi drumuri judeţene.

Stan a mai spus că din suma întreagă acest guvern a alocat 216 milioane de lei pentru drumuri judeţene, un sfert din alocarea pentru întreg judeţul, ceea ce ar fi trebuit să fie de apreciat, dar că şi acum din cele 8 drumuri judeţene incluse, pentru trei nu s-au făcut licitaţiile.

El a făcut apel de urgenţă CJ Suceava să facă licitaţiile.

Totodată, potrivit lui Stan, prin PNDL 2 s-au alocat 135 de milioane de lei pentru drumurile comunale din judeţ.

Stan a mai spus că la Compania Naţională de Investiţii judeţul Suceava este pe primul loc în ţară, cu 180 de proiecte în execuţie şi în derulare.

„Nu am făcut tapaj. Sigur, noi am încercat prin comunicate, prin declaraţii de presă, prin apariţii la TV, la radio să spunem. Dar nu ne-am dat cu capul de balustradă să spunem: ăsta e al nostru, ăsta e al nostru şi să ne împăunăm cu munca altora cum s-a şi întâmplat”, a declarat senatorul.

El a precizat că şi în infrastructura rutieră de drumuri naţionale au fost asfaltaţi aproape 200 de kilometri, o treime din lungimea drumurilor naţionale de la DN 18 la DN 2, la alte drumuri naţionale, că s-a finalizat centura Sucevei, că este avansată lucrarea la centura Rădăuţiului ce ar trebui să fie gata în 2021 şi că se începe şi procedura pentru centura Fălticeni.

„Am venit cu centura Sucevei. Am finalizat ceva la care nu era un constructor care să aibă curajul să facă centura Sucevei pe traseul prost ales. A fost practic părăsită pentru că nimeni nu avea curajul”, a spus Stan.

El a mai declarat că în condiţiile în care a fost acuzat că Suceava a fost blocată, a spus că timp de patru ani a întrebat unde este acel miliard de euro adus în judeţul Suceava în perioada 2008-2012 şi în ce investiţii a fost concretizat, dar că nu a primit niciun răspuns.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: