Aproape 1400 de burse şcolare vor fi acordate în municipiul Suceava

Consiliul Local Suceava urmează să aprobe în şedinţa de joi acordarea unui număr de 1377 de burse şcolare, din care cele mai multe vor fi pentru elevii Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare”.

Astfel, potrivit proiectului de hotărâre iniţiat de primarul Ion Lungu vor fi acordate un număr de 45 de burse de performanţă în cuantum de 100 de lei, un număr de 1.277 de burse de merit în cuantum de 80 de lei, alte 5 burse de studiu în valoare de 60 de lei şi 100 de burse de ajutor social în cuantum de 60 de lei.

Pentru acordarea acestor burse şcolare, în bugetul local este prevăzută suma de 570.000 de lei, a precizat primarul Ion Lungu.

Cele mai multe burse şcolare, 206, vor fi alocate Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare”, din care patru sunt burse de performanţă şi 202 sunt burse de merit.

Alte 141 de burse şcolare vor fi acordate elevilor Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” din care 130 sunt burse de merit, şase burse de performanţă şi cinci burse sociale, în timp ce la Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” vor fi acordate 128 de burse, din care 110 burse de merit, una de performanţă şi 17 burse sociale.

La Colegiul Naţional „Petru Rareş” vor beneficia de burse 125 de elevi, din care 103 sunt burse de merit, alte 11 sunt burse de performanţă, cinci burse de studiu şi şase burse sociale, iar de la Colegiul Naţionale „Mihai Eminescu” vor primi burse 111 elevi, patru vor beneficia de burse de performanţă, iar 107 de burse de merit.

Cele mai multe burse pentru o şcoală gimnazială din municipiu, 76, vor ajunge la Şcoala Nr. 3, din care 72 sunt burse de merit, şi câte două burse de performanţă şi sociale, în timp ce la Şcoala Nr. 1 vor fi acordate 75 de burse şcolare, toate fiind burse de merit.

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că şi prin astfel de alocări de fonduri municipalitatea sprijină şcoala suceveană.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI