Organizatorii FILIT anunţă 30.000 de participanţi la evenimentele literare ale ediţiei 2019

> Managerul festivalului este scriitorul ieşean Lucian Dan Teodorovici, originar din judeţul Suceava

 Organizatorii Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi – FILIT au anunţat marţi că au înregistrat peste 30.000 de participanţi pentru cele 100 de evenimente şi expoziţii incluse în programul celei de-a şaptea ediţii a evenimentului, potrivit unui comunicat remis Mediafax.

Atât invitaţii cât şi publicul participant au vorbit despre „varietatea şi numărul mare de evenimente incluse în program, interesul manifestat de public şi participarea în număr mare a acestuia, alături de implicarea comunităţii prin numeroşi voluntari şi parteneri”, arată Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi.

Festivalul a avut 300 de invitaţi din toată lumea. „Sunt încântată, cu adevărat încântată. A fost o experienţă frumoasă. A avea sute de oameni care să mă asculte, să vorbească despre cărţile mele, este ceva minunat” a explicat scriitoarea spaniolă María Duenas, care a deschis festivalul.

„Am vizitat multe târguri şi festivaluri de carte şi FILIT este chiar foarte special. Atmosfera este grozavă şi mi-a plăcut foarte mult aici. A fost o experienţă grozavă şi publicul este absolut fantastic. Mulţumesc foarte mult, Iaşi!” notează scriitorul rus Mihail Şişkin.

Americanul Richard Ford este citat exclamând: „Mi-aş dori să îi pot aduce pe toţi prietenii mei scriitori din America, să vină aici, la FILIT. Ar fi o educare uriaşă, ar fi o minunată plăcere şi o eliberare pentru noi toţi, pentru că poţi să întâlneşti colegi scriitori, cititori, editori şi să vezi această minunată instituţie care este FILIT”.

„Cred că energia este grozavă şi dedicarea tinerilor cu care am vorbit până acum. A fost foarte bine, au fost foarte bine pregătiţi şi au luat-o în serios. Asta este mereu o satisfacţie pentru un scriitor” spune scriitorul danez Kim Leine.

FILIT este un proiect anual finanţat de Consiliul Judeţean Iaşi prin Muzeul Naţional al Literaturii Române Iaşi. Mai multe detalii, fotografii şi imagini de la ediţia din acest an se găsesc pe site-ul Filit-iasi.ro şi pe pagina de Facebook a festivalului.

Managerul festivalului (şi unul dintre iniţiatorii săi) este scriitorul ieşean Lucian Dan Teodorovici, originar din judeţul Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: