Avarie pe magistrala de termoficare, descoperită la pregătirea sistemului pentru furnizarea încălzirii

> În vederea remedierii, trei cartiere ale Sucevei nu vor avea apă caldă la robinete, inclusiv patru puncte termice din zona centrală a Sucevei > Între 1-11 octombrie, se procedează la umplerea instalaţiilor de încălzire, în nopţile următore temperaturile coborând foarte mult

Societatea comercială Thermonet Suceava anunţă că, timp de aproape 48 de ore, o bună parte a celor racordaţi la sistemul centralizat de termoficare nu vor putea beneficia de serviciul de alimentare cu apă caldă. Astfel, din seara de marţi, de la ora 22, apa caldă menajeră va fi oprită pentru clienţii care locuiesc în cartierul Obcini, inclusiv zona ANL, dar şi în cazul celor din George Enescu şi Zamca.

Potrivit unui comunicat de presă al societăţii de transport, furnizare şi distribuire a agentului termic, vor fi afectaţi şi consumatorii arondaţi punctelor termice TRC, Intersecţie, Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” şi Colegiul Naţional Tehnic de Industrie Alimentară.

Întreruperea furnizării apei calde menajere este justificată de prestatorul serviciului prin aceea că este necesară remedierea unei avarii survenită pe magistrala nr. 2 şi depistată pe durata lucrărilor de pregătire pentru încărcarea reţelelor de încălzire. Conducerea firmei îşi asumă disconfortul creat consumatorilor în cauză, directorul general Mugur Corlăţan asigurând că salariaţii Thermonet şi cei ai Termo Calor „vor acţiona cu responsabilitatea maximă”, astfel încât apa caldă să ajungă din nou în casele beneficiarilor pe data de 3 octombrie, seara.

În zilele care vin se anunţă temperaturi nocturne care vor coborî forte mult, directorul general Mugur Ovidiu Corlăţan precizând, încă din partea a doua a lui septembrie, că în intervalul 1-11 octombrie se va proceda la umplerea etapizată a instalaţiilor de încălzire din reţeaua secundară, inclusiv a celor interioare din blocurile de locuinţe.

Încărcarea respectivelor instalaţii se face pe puncte termice, prioritate având cele la care sunt arondate şcoli, grădiniţe, cămine pentru elevi, cămine pentru studenţi, precum şi instituţii medicale.

Conform reglementărilor legale în vigoare, perioada de încălzire a locuinţelor demarează la 15 octombrie, însă în condiţiile în care, timp de 3 zile consecutiv, la ora 6 dimineaţa, media temperaturilor atmosferice coboară sub 10 grade Celsius, căldura poate fi furnizată şi mai înainte de această dată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: