Promovarea mersului pe bicicletă, de la grădiniţă

Grupa mijlocie „Isteţii”, de la Grădiniţa cu Program Normal „Lizuca” din Fălticeni, împreună cu ed. Doiniţa Bălan, s-au alăturat miercuri, 11 septembrie, evenimentului „Climate Cycling” pentru a trage şi la nivel local un semnal de alarmă asupra schimbărilor climatice şi a promova mersul pe bicicletă, răspunzând astfel invitaţiei primite de la ENO Climate Cycling Day.

Climate Cycling este un eveniment de ciclism cu implicare internaţională, organizat de Asociaţia Clima Cercului, cu sediul în Finlanda, şi care s-a desfăşurat pentru prima oară în acest an, pe 11 septembrie, startul fiind dat la Helsinki. Manifestarea are ca scop stimularea înlocuirii automobilului cu bicicleta pentru deplasările urbane sau pe distanţe scurte. Încurajarea deplasării pe bicicletă aduce un plus întregii comunităţi şi omenirii, fiind şi motivul pentru care un număr cât mai mare de oameni recurg la folosirea bicicletei. Climate Cycling are şi o componentă de strângere de fonduri, banii adunaţi fiind donaţi pentru măsuri concrete de combatere a schimbărilor climatice.

„Participarea la ciclismul climatic este o modalitate perfectă pentru a susţine şi a ne implica în lupta împotriva schimbărilor climatice. Am parcurs un mic traseu cu bicicleta pe strada care duce la grădiniţă având susţinerea părinţilor şi a reprezentanţilor municipalităţii. Suntem convinşi că bicicleta poate juca un rol fundamental în lupta contra schimbărilor climatice. Este necesar să avem o abordare mai corectă asupra acestui subiect deoarece suntem conştienţi că trebuie să schimbăm ceva şi în vieţile noastre” a declarat ed. Doiniţa Bălan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: