DGASPC Suceava:

97 de tineri suceveni au fost premiaţi pentru performanţele obţinute

> 13 copii au fost recompensaţi pentru rezultate artistice, 12 pentru rezultate sportive şi 72 pentru rezultate la învăţătură

 În sala „Ştefan cel Mare” a Consiliului Judeţean Suceava a avut loc, joia trecută, evenimentul „Viitorul tău este în mâinile tale”, în cadrul căruia, ca şi în cadrul primei ediţii a campaniei „Susţinem performanţa” iniţiată anul trecut, au fost premiaţi cei mai buni elevi/ studenţi la învăţătură precum şi cei mai talentaţi copii/ tineri în domeniul artelor şi sportului.

Scopul proiectului îl reprezintă recunoaşterea rezultatelor deosebite ale copiilor şi tinerilor din cadrul sistemului de protecţie pe care ne dorim să îi premiem într-un cadru festiv, aşa cum merită fiecare dintre ei, pentru a le recunoaşte meritele dar şi pentru a încuraja performanţa în rândul tuturor copiilor şi tinerilor.

97 de copii şi tineri, un număr aproape dublu faţă de cel de 57, anul trecut, din cadrul sistemului de protecţie (din cadrul centrelor de plasament ale Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Suceava, dar şi din cadrul Aşezământului „Sfântul Ierarh Leontie” Rădăuţi şi din cadrul Fundaţiei FARA, din asistenţă maternală, dar şi din plasament simplu la familii cu sau fără grad de rudenie) au fost premiaţi în cadrul evenimentului. Premiile au fost oferite de către ONG-uri şi firme partenere, precum şi de reprezentanţi ai societăţii civile şi persoane fizice din ţară şi străinătate.

Din totalul de aproximativ 1500 de copii şi tineri care beneficiază de măsură de plasament, DGASPC a selectat 97 de copii şi tineri, cu rezultate deosebite la învăţătură sau în domenii precum artele sau sportul, astfel:

 > 13 copii şi tineri artişti vocali sau plastici au fost premiaţi pentru rezultatele remarcabile din domeniul artistic, în concursuri de muzică uşoară, doi dintre ei remarcându-se la concursul Next Star, la concursuri precum Vocea Bucovinei, la festivaluri de muzică populară, copii talentaţi în domeniul artei plastice, premiaţi la concursuri internaţionale de pictură;

> 12 copii şi tineri au fost premiaţi pentru rezultatele deosebite din domeniul sportiv-sunt cei care au obţinut premii şi medalii în ramuri ale sportului precum canotaj, rugbi, qwan ki do, atletism, fotbal şi fotbal feminin, lupte greco-romane;

> 72 dintre ei au fost premiaţi pentru rezultatele foarte bune obţinute la învăţătură, participări la concursuri locale sau naţionale precum şi la olimpiade.

Festivitatea a început cu intonarea Imnului de Stat al României de către Galea Florica, câştigătoare a mai multor concursuri de muzică naţionale şi locale.

După cuvântul de început şi mulţumire adresat de conducerea DGASPC, tuturor celor prezenţi dar în special copiilor şi tinerilor merituoşi, au luat cuvântul Viorel Seredenciuc din partea Consiliului Judeţean Suceava şi deputat Angelica Fădor, care, potrivit organizatorilor au fost impresionaţi de rezultatele copiilor şi au adresat un îndemn pentru toţi copiii de a-şi exprima întregul potenţial cu sprijinul celor care sunt răspunzători de creşterea şi dezvoltarea lor armonioasă.

A urmat premierea copiilor de la cele trei secţiuni, presărată cu momente artistice (Bilauca Raluca – Toxic Jazz, de la Centrul Speranţa Suceava; Golianu Analisa din plasament familial –muzică populară), însă şi cu discursuri ale tinerilor care au dorit să adreseze câteva cuvinte de mulţumire dar şi de încurajare pentru toţi copiii pentru a-şi alege un vis şi a munci pentru atingerea lui (Manoliu Elisabeta, 14 ani, elevă în clasa a VIII-a, din asistenţă maternală, media 10; Blându Andreea, 18 ani, absolventă a unui colegiu naţional din Fălticeni, din plasament familial; Tunsu Bianca, 20 de ani, studentă în anul I la Universitatea Bucureşti – Facultatea de Ştiinţe Politice anul II – plasament la Servicii multifuncţionale pentru copilul aflat în dificultate, Gura Humorului).

Aflăm că un moment emoţionant a fost acela al premierii Elisabetei Manoliu, fetiţa de nota 10 care a primit, pe lângă cadourile de la sponsori, şi trofeul din partea conducerii DGASPC Suceava, completat cu momentul surpriză oferit de Inspectorajul Judeţean de Poliţie prin purtătorul de cuvânt Ionuţ Epureanu, care i-a înmânat o diplomă de excelenţă pentru exemplul de conduită în educaţie pe care Elisabeta îl oferă celorlalţi copii din sistemul de protecţie.

O altă surpriză a fost oferită de pr. Iustin Cojocaru şi voluntarii Asociaţiei Culturale „Sfântul Dosoftei”, al cărui mesaj a fost: „Aş vrea să le dăruiesc prin Asociaţia Culturală «Sfântul Mitropolit Dosoftei» o ieşire frumoasă tuturor celor 97 de copii premianţi. M-am gândit să-i duc la Mănăstirea Voroneţ, Mănăstirea Humor, Muzeul Oului din Vama şi apoi o drumeţie la Rezervaţia Naturală «Codrii Seculari Slătioara», aflată în Patrimoniu UNESCO. Aici am să aranjez o masă la iarbă verde (…) însă vom organiza şi ieşiri la Cetatea de Scaun, Mănăstirea Sfântul Ioan şi apoi la o pizza în oraş, împreună pentru socializare şi legare de prietenii între aceşti copii din tot judeţul. Vă mulţumim, Doamne ajută!”

La finalul premierii, tânărul Ştefan Cizmaru, unul dintre tinerii premiaţi, elev în cl. a XII-a la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, participant la emisiunea-concurs „Next Star”, a încântat cu o melodie celebră, iar timbrul său deosebit, la fel ca şi ale celorlalte tinere artiste, a atins sufletul şi inimile ascultătorilor.

Un proverb chinezesc spune: „Dacă faci planuri pe un an, seamănă grâu; dacă faci planuri pe un deceniu, plantează pomi; dacă faci planuri pentru o viaţă, învaţă-i şi educă-i pe oameni”. Iar noi acest lucru încercăm să îl facem împreună cu toţi cei care ne sprijină în acest sens, de la personalul implicat până la profesorii şi voluntarii implicaţi în procesul educativ al copiilor şi tinerilor noştri, transmit reprezentanţii DGASPC Suceava.

Premiile, constând în cărţi, ghiozdane complet echipate, echipamente sportive, articole de îmbrăcăminte, dulciuri şi multe altele au fost oferite de ONG-urile şi firmele partenere ale DGASPC din judeţ şi din ţară, dar şi de societatea civilă şi familii plecate în străinătate. Tuturor, DGASP le mulţumeşte şi le transmite, prin intermediul cotidianului „Crai nou”, întreaga apreciere”.

Iată lista sponsorilor copiilor şi tinerilor din sistemul de protecţie:

HHC România; Gabriela Popescu şi Fundaţia „Te aud, România”; Aratoys; Decathlon; Luca Ciubotariu şi Asociaţia Rădăuţiul Civic; Adrian Stoleru şi Suceava Civică; voluntarii Organizaţiei „Salvaţi Copiii” – Filiala Suceava; voluntarii Asociaţiei Culturale „Sfântul Dosoftei” şi pr. Iustin Cojocaru; Angela Zarojanu şi Asociaţia Seva; Adriana Zgabei; Rulexim; Liliana Agheorghicesei şi Lidana Com; Vasile Gafiuc şi Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina; Camelia Iordache; Marius Crill şi SC Therion SRL; Luminiţa Chihai şi Lust Expert; familia Franţ Viorica şi Robert. (A.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: